Visfestival och massor av turister

Tidigare idag for de sista av våra gäster och Sivan och jag har fixat lite här hemma, ätit lunch, sovit middag och därefter begav vi oss ner på stan. Vi skulle köpa kaffe och glass på McDonalds. Sagt och gjort. Det var köer, köer och köer och Västervik visade sig återigen från sin soliga vackra sida. Överallt var det folk som åt mat, fikade eller slickade i sig glass.

De sedvanliga godis och popcornstånden är på plats och tyvärr även telefonbolagens vulgära tält och försäljare. Tuffa unga tjejer och killar i dyra bilar som på ett aggresivt och inte speciellt trevligt sätt "fångar" sina kunder rätt utanför genom att helt enkelt kliva ut och stoppa dom. Det handlar mycket om pengar i dessa dagar.

Utanför Stegeholms slottsruin köar folk tidigt för att få de bästa platserna när de öppnar. Vi själva har köpt potatissallad och helstekt en fläskfilé som ska intas tillsammans med en nylagad greksallad, vitt bröd och rött vin. Vi gör som vi borde gjort igår och parkerar oss med filt utanför i gräset. Tyvärr var det ju så att vädret var alldeles för osäkert igår, medan det i kväll är sol och vind. Dock varmt.

Jag återkommer i morgon med någon bild och en kort rapport....

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0