Mc-dagarna i Västervik

Så är det dags igen. Det årliga evenemanget med mc-dagarna har rullat igång.  Eller rättare sagt, det rullade igång redan i går. I år är över 2500 tält bokade och det är över 100 mc-klibbar anmälda. Hur många besökare totalt set det blir, det har jag inte en aning om, men massor av folk, det blir det. Lägger man därtill alla "vanliga" turister som råkar vara här kan man bara gissa vilket uppsving detta är för stan.

Mc-åkarna håller tull ute vid Gränsö slott och Sivan och jag var där ute en sväng och kikade. Så klart åkte även vi tvåhjuligt (vilket vi för övrigt nästan alltid gör när vi är i körbart tillstånd på sommaren). Det var massor av motorcyklar som for fram och tillbaka.

Det var alla kategorier cyklar, även om HD-stuket var det dominerande.

Snittåldern på motorcykelfolket är hög och i dagens tidning stod det att den var 49 år. Det förvånar mig inte. Det skulle vara kul att veta snittvikten också¨och jag gissar att den ligger mellan 90-100 kg. De allra flesta var nämligen rejält överviktiga med stora kaggar som spände under skinndressazr och HarleyDavidsontröjor.

På stan vid lunchtid var det packat med folk och överallt står det motorcyklar. Båtar kommer och åker och över hela fiskaretorget strövar det folk som ser väldigt avslappnade och bekymmerslösa ut. Varför inte? Det är varmt, det är hyfsat soligt och det är semestertider....


De stora hästhagarna har blivit camping för mc-folket


En katt bland hermelinerna, eller en vespa bland hojarna


Lika fullt i centrum som på Gränsö, skinande, flotta motorcyklar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0