Norsk kokkonst

De allra flesta vet att det inte är så bra att hålla på med matlagning i gamla alluminiumkastruller. Dock har det inte nått ända ut. Husfrun som är ansvarig här tycks ha samlat på sig de gamla kastruller ingen annan vill ha och stoppat in dessa i våra hybler. Vi har fyra stycken. Vi har däremot ingen visp. Ingen slev och heller ingen stekspade.

I detta land uppfann man osthyveln (vilket man inte kan tro) och den är vad vi får använda i den gamla utslitna tefonpannan (avskrapat teflon och alluminium, Mums). I kastrullen får vi vispa med en gaffel (på förra stället fanns en träslev att vispa med):

Visst är det bra med egen liten hybel, men med över trettio fullt utrustade lägenheter som sålts borde det finnas goda möjligheter att utrusta dessa små lägenheter till  tipptopp skick med överblivet material.

Om nu bara någon orkade bry sig om att använda huvudet lite, lite grann....

Nyårsdagesmiddagen blir pulvermos, kyckling och bea med alluminiumsmak... 

Gott Nytt År!


Alluminium, potatismos och bea


Osthyvel från 1964????

Kommentarer
Postat av: Sivan

Tenk så herlig det blir å komme hjem igjen til Sværje! Knus!

2009-01-02 @ 11:49:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0