Julen är slut och städas nu ut

I går eftermiddag städades julen ut.  Så länge har jag aldrig väntat med det men eftersom vi varit borta fanns det inget alternativ. Det är trettondagsafton idag och jag tror det är då julen ska ut. Eller?

Hur som helst så lyser det överallt av adventsljusstakar och stjärnor och i trädgårdarna står det fortfarande tomtar, renar, änglar och jag vet inte vad, skapade av diverse ljuskreationer.

Här hemma tror vi på sparsmakad måttlighet, även om vi har fått en hel del som kommer skänkas bort. På akuten där jag jobbar har dom som tradition att de som jobbar kväll får julklappar.Det innebar för min del 38 stycken för cirka 50 kr styck. Du kan säkert tänka dig hur många tomtar och änglar det blev.

Ett tips. Bli inte överaskad om just du får en tomte eller en ängel av mig nästa jul ;-)



Allt julpynt samlat på ett ställe

Kommentarer
Postat av: Fru G

Nämen Brorsan: "Tjugondag Knut- då dansas julen ut"!!! Alltså 20 dagar efter julafton då är det dags, den dagen då Knut har namnsdag. Trettondagshelgen firar vi ju för att de 3 vise männen hittade fram till ett visst stall i ett visst land far far away för ca. 2009 år sedan.... Välkomen hem förresten! Kram

2009-01-06 @ 09:55:49
Postat av: Fru G- Högtidspolis & Vän av ordning

Dessutom så måste jag upplysa om att det faktiskt är Trettondagen idag, inte Trettondagsafton. Aftonen var ju igår... Men vill man ta bort julgrejerna nu, så är det ju givetvis också okej. Själva njuter vi ett tag till av stjärnor, ljusstackars, tomterackare & allt vad det nu kan vara.

2009-01-06 @ 10:22:08
Postat av: HerrE

Som tur är vet ju ALLA som känner mig hur uppdaterad jag är angående seder & skick kring våra "stora" helger...



Kram tillbaka!

2009-01-06 @ 11:07:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0