Skidor på Skogshagsspåret

Sedan det snöat i nästan ett dygn nu här i Västervik var vi lite sugna på att prova våra skidor. Sagt och gjort. När vi var åter från stan så kastade vi bara i oss en fika och sedan åkte träningskläderna på, skidor och stavar plockades fram (dom stod bakom garderoben på gästrummet så det krävde ingen större insats) och sedan begav vi oss ut. I området har vi ett motionsspår med lyse, väldigt lyxigt den här årstiden.

Det var som vanligt en massa folk (hundägare) som gått i motionsspåret, vilket bara är bra, och det fanns gott om plats för att vi skulle kunna lägga ett spår vid sidan av det upptrampade. Rundan blir totalt sett 4.2 km och vi gjorde två varv var. Sivan som är snabbåkare drog ifrån mig på andra varvet, men mötte mig sedan i sista backen.

Tyvärr så märkte vi redan på andra varvet att det redan hade varit både folk och hundar i det spår vi just kört upp. Respekt och att samsas på ett motionsspår som är över tre meter brett vore hyggligt. Vi tröstar oss med att det i alla fall inte var hundbajs i spåret så här långt.

Nu hoppas vi bara att det kommer någon mer som fortsätter hålla spåret öppet. Vi själva tar en runda i  morgon igen. Dvs om det finns någon snö kvar då???


HerrE som INTE är någon skidsprinter

Kommentarer
Postat av: Siv

Vilken variation Ni har med vinterväder som ger möjlighet till vintersport med såväl skridsko-som skidåkning.Det är ju inte alla vintrar som bjuder på snö. Det ser härligt ut - fina bilder bilder och bra beskrivningar.

Ha en bra fortsättning på ledigheten!

Kramar till Er båda

2009-02-13 @ 11:32:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0