Skidor på sjön Hjorten

Idag var Sivan igång redan efter frukost med målning av tvättstugan. Själv var jag mest intresserad av att komma ut i solen., Det var ett par minusgrader och knall blå himmel. Efter bara lite övertalning så bestämde Sivan att hon var intresserad. Jag var bara tvungen att lova att måla taket när vi kom hem. Det var det värt så nu packades ryggsäcken med korv, bröd och allt annat som hör till.

Vi tog bilen till värdshuset som ligger bredvid E22 och begav oss ut på sjön. Eftersom vi känner sjön från tidigare skridskoturer visste vi att det var minst 20 cm is under snötäcket som var ca 10 cm. Det var med andra ord tryggt att gå på isen.

Någon hade redan hunnit före oss och gjort ett spår längs kanten på sjön. Det följde vi och till slut hade vi kommit fram till en fin södersluttning där vi stoppade och gjorde upp en eld. Det var varmt och gott. Både från solen och elden. Korven grillades ochn apelsin åts tillsammans med varmt kaffe. Det blev ett stopp på nästan en timme innan vi åter satte iväg i det uppkörda spåret.

Efter diverse kringelokrokar var vi så tillbaka vid bilen ett par timmar senare. Det blev nästan en mil. Nu räknar vi med att sticka ut på samma tur i morgon. Skridskogänget är inviterade och turen blir något längre då vi räknar med att spåra nytt, längre söderut.


En gammal bild då kamerakortet satt kvar i datorn :-(

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0