Hemvändare efter sportlovet

I går eftermiddag tog Sivan och jag en promenad mest för att komma igång, men även få lite frisk luft. Jag hade dubbelvakt i förrgår (kväll + natt) så jag var lite extra trött.

Dom hade pratat på radion om att man borde undvika att åka hemåt från lördag eftermiddag, men som vanligt lyssnade inte folk. Jag minns mitt första år här i Norge och hur det såg ut på riksvägen utanför i påsken. Det var en så tät kö att det bara var någon meter fram till bilen framför och det stod helt stlla. Ja, man kan nog utan att överdriva säga att det var kaos på sitt sätt. Påfarten från Hønefoss var helt stillastående och det vara bara någon gång lite då och då som bilarna kom ut på riksvägen.

Igår var det inte lika illa: Men farten var säkert bara max 20 km i timmen. Det är ganska lite som tyder på att det släpper längre fram. Vägen ser likadan ut och alldeles säkert är det (det finns ett par riktiga trafikkorkar lite längre fram) samma kö hela vägen de sex milen in till Oslo.

Det värsta Sivan och jag varit med om var för en tid sedan då vi satt i gott och väl över tre timmar på en sträcka som borde ta 40 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0