Falukorv i ugn

Minns du barndomens falukorv i ugn? Den som skars på högkant och som stoppades med äpplen och tomat och därtill, eller ibland smetades med senap och ost mellan skivorna.

Då minns du säkert också hur god den knapriga ytan var och hur otrevlig den "kokta" underdelen på korven var. Men vi kan trösta oss med att det finns lösning på allt.

Mitt sätt att ta mig runt problemet med den kokta botten är att skiva i en halv centimeter tjocka skivor. Snitta skivorna så de inte reser sig och krydda. Lägg sedan ut dom på ett fat och sen in i ugnen i en kvart, tjugo minuter, tills det precis börjar få färg. Då tar du ut dom och lägger på t ex skivad paprika, purjolök, tomat och sedan in i ytterligare tio minuter. När nu allt har färg och är nästa klar så tar du ut det. Täcker med en stark och god ost och så in igen i de sista tio minuterna. Då ska makaronerna vara i princip färdiga så du bara behöver göra stuvningen och röra i makaronerna.

Allt klart. God middag och vi hörs i morgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0