Julrapport från Ringerike, Norge





Söndag. Dessa ständigt återkommande, förbannade söndagar då absolut ingenting händer. Det är sportsöndag på tv, medan allt undantaget bensinstationerna är stängda. Föresten så är bensinstationerna här till lands skapta på exakt samma sätt som dom var hemma i Sverige förr. Allt förutom bensin är otroligt dyrt. Nu pratar vi inte en krona eller två. Nej det är upp till dubbla priset på vissa saker.

Julhelgen kan sammanfattas som sedvanlig hysteri. Man brukar visa hur många korttransaktioner det görs här i julhelgen och det var närmare 20 000 i minuten när det var som värst. Det är dock inte rekord. Det är också köer, köer och köer. Både på vägarna, men också på butikerna. Via tv:n kunde vi se hur folk igår stod timmesvis för att byta presenter som inte föll väl ut. Man drar sig inte ens för att i tv säga rakt ut att dom inte var något att ha.

På sjukhuset var det varit lite blandat. Akutmottagningen och intensiven (som jag växlat i mellan denna vecka) har i stort sett varit lugnt undantaget de ortopediska patienterna. Det finns massor av platser på sjukhuset vilket det aldrig gör annars. Det är nog ett eget inlägg en eller annan gång där man kan fundera över varför det är så.

Folk har varit på farten i helgen och det ger alltid (alla årstider) ett ökat antal benbrott. Det har varit händer och underarmsfrakturer efter fall ut på trottoarer. Det var varit skapligt många underbensfrakturer efter skid och snowboardfall. Och sist men inte minst har det också varit en god del höftfrakturer såsom det ofta blir när gamla människor ska ut på farten.

För vår del har det annars varit stillsamnt med de medicinska och kirurgiska. Kanske de kommer till nyår om inte den nya lagen för smällare fungerar (den återkommer jag till i en senare blogg). Vi har inte haft någon som druckit sig medvetslös eller stoppat i sig andra rusmedel tills dom förlorar medvetandet. Inte heller några självmordskandidater vad vi vet. Nej, det har varit en stilla jul för vår del. Vad vi däremot vet är att legevakten  (nästan som vårdcentralsläkare) slitit ont i helgen. Massor av besök av allehanda slag, men mest småsaker som kunnat ordnas på plats.

Vädret då? Jo tack. Det är stabilt med i stort sett 4-5 minusgrader. Lite gråtrist och snöfritt i byn. Kommer man däremot upp bara 50 meter i höjden så ligger snön stabilt. Den har nu frysit, men skidspåren är okej (hårda och isiga). Isen på fjorden har inte lagt sig ännu, men vi hoppas på långfärdsskridskor nästa gång vi kommer.

Nu är det bara ett par dagar kvar till nyår och 2009. Vi håller tummarna för att den helgen smiter förbi på samma sätt. Obemärkt...

Fortsatt God Helg

önskar HerrEriksson

Kommentarer
Postat av: litentanta

kul att hitta av din sida bara sisådär, har själv en svåger som jobbar i Norge, han bor i sin husbil utanför Fredrikstad... helmysig tillvaro, men enligt honom är Norge inte så mycket att hänga i julgran hehe!

återkommer och läser lite mer när jag har mer ledig tid tror jag, smart idé att åka iväg o jobba ihop, blir inte så mycket ensamtid då!

2008-12-28 @ 17:11:47
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: HerrEriksson

Det låter spännande med husbil att bo i. Vi har funderat på alternativet, men må undersöka möjligheterna till el och vinterboende..

2008-12-28 @ 17:26:57
URL: http://nicopia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0