Anti-julmat

Julen närmar sig med stormsteg och det är bara 8 dagar kvar till julafton. I de flesta hus har man börjat eller är mitt i julförberedelsena. Så inte i vårt. I alla fall inte de sedanliga julförberedelser som många sysslar med. I vårt hus är julförberedelserna lite annorlunda.

Vi jagar nämligen jobb båda två. Ingen av oss är speciellt imponerad av julen som högtid och står gärna över den. Eftersom den nästan sammanfaller med Sivans arbetsvecka passar vi därför på att ta lite extrajobb som i Norge avlönar sig betydligt bättre än i Sverige. För min del som inte har någon fast tjänst innebär det att jag måste fixa jobb själv.

Det såg lite svårt ut til en början, men efter ett par mail så ramlar jobbet in och nu har jag plötsligt 16 pass i ett svep, över jul och nyår. Blandat eftermiddagoch kväll på akuten och intensiven. Det ska bli kul. Bostad är betällt och Sivan och jag kan därför i stort sett dela hushåll även denna tid.

Maten i Norge är som jag många gånger berättat en historia för sig. Både när det gäller brist på matkultur, men även när det gäller matpriser. Därför är det nu plötsligt två dagars intensiv matlagning som gäller. Grunden blir pizza, piroger och tre-fyra olika pajer, men sen blir det korv, köttfärssås, hamburgare och olika former av kyckling. Det som köps på plats i Norge är frukt, bröd och grönsaker.


Pizzadeg, ost, köttfärs och ris blir pizza och piroger

Pizza och pirogdeg väntar


Så var det bara ett par paket bacon som ska stekas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0