Skogens guld del 2

Idag blev det ingen loprunda eftersom jag forsoker hålla mig till varannan dag. I stallet gick jag en fin tur genom skgoen nar Sivan hade åkt hemmåt. Fortfarande ar det massor av svap och i år har jag sett betydligt mer kantareller har i Norge an jag gjort i Sverige. Lite markligt ar det då jag både idag, men aven nar jag varit ute och lopt ser massor av folk som går runt i skogen med svampkorg.

Å andra sida har jag inte sett många gått bredvid stiden utan de allra flesta tycks hålla sg på, eller strax vid sidan av.  Sen lurar jag såklart på vad det ær for svamp de plockar eftersom det finns ratt så mycket kantareller som vaxer. Både på stigen, men aven så pass nara att jag ser dom nar jag springer forbi.

Sjalva plockar jag inte några eftersom varken Sivan eller jag ar glada i svamp. Det finns heller igen anledning att plocka for att ge bort. Nej, då kan latingarna gå ut sjalva och plocka sin egen svamp.

Som du ser så sitter jag på jobbets pc och den ar sparrad så det inte går att vaxla språk. Det får alltså bli o a i staller for de norska ersattningarna for ø och æ. Hoppas du står ut med dett for ett par dagar....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0