Gamlebyviken

Gårdagens paddeltur blev lite speciell. Den företog sig inne i Gamlebyviken och tanken var att jag skulle paddla norröver för att se hur det såg ut. Nu är den viken bara en liten trång del av Östersjön och påminner på de flesta ställen mer om än insjö än havsvatten (undantaget att det var gott om maneter). Jag vet inte om vattnet smakar salt överhuvudtaget eftersom det är så ofräscht att jag inte för mitt liv skulle kunna tänka mig att smaka.

När jag stack iväg så blåste det lite motvind, men bara så pass att jag kände att det gungade lite. Efter någon timme upphörde det och vattnet lade sig och blev helt spegelblankt. Jag paddlade på i bra tempo och hann betydligt längre än jag hade tänkt mig. Det var så pass att jag anade Gamleby bakom nästa hörn och det var det som fick mig att fortsätta (runt udde efter udde). Men till slut var klockan så mycket, armarna så trötta och magen så tom att jag satte en udde långt fram som slutmål. Såg jag Gamlaby när jag kom dit skulle jag fortsätta och inta min lunch i hamnen där. Om jag inte såg samhället skulle jag vända om och paddla till ett stenområde jag sett tidigare.

Så klart såg jag inte samhället utan vände diciplinerat helt om där jag skulle och paddlade (lite besviken) till klipporna. Väl där så var det inget vidare att ta sig i land eftersom det är lågvatten just nu. Därför valde jag att fortsätta ytterligare någon halvtimme till en brygga som jag sett tidigare. Där hade jag också sett en sandstrand som såg offentlig ut. Väl där värkte det i magen och klockan hade hunnit bli halv två.  Det blev återigen potatis- och purjolökssoppa med smörgås och kaffe. Det är verkliigen jättegott att äta utomhus, men också  när man är ordentligt hungrig.

Eftersom jag var lite svettvåt plockades kläderna av för tork och jag lade mig i bara understället på bryggan. Det var väldigt varmt och ungefär som en hyfsad sommardag kändes det som när solen värmde min rygg där jag låg på magen och slappade. Efter någon timme var kroppen laddad att fortsätta turen och då hemmåt.

Jag bytte då sida och paddlade efter ostsidan söderut. Här ligger de flesta sommarhus och det fanns mycket fint att titta på. När jag sedan kom fram till Piperskärr och de nybyggda villorna fanns det ännu mer spännande att titta på. Helt klart är att det inte bara är i Norge det finns lite för mycket pengar ibland. Dock kan man konstatera att det finns många vackra hus och trädgårdar också.

När klockan sedan närmade sig 16 var jag tillbaka i stan. Jag tog en kort tur inom hamnen och kikade på lite folk samt reklamerade för kajaksporten. Allt medan det sista vattnet dracks upp. Nu var det bara tvåhundra meter kvar till bryggan.

Väl där städades kajaken ur . Både in och utvändigt innan allt packades ihop för hemfärd. I går fick jag till slut kikaren med mig men då glömdes i stället kameran. Inte så mycket att ta bilder på, men ändå retsamt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0