En vindruvsranka

När vi var hos grannen och målade kikade vi såkart lite på deras trädgård. Dom har (som nästan alla här) vindruvor på östväggen av huset. En lång och stor ranka som växer upp på väggen (det var den som satt/sitter i stuprännan och stoppar upp). Den har dessutom ett antal klasar med vindruvor på. Stora klasar med pyttesmå druvor. Dom såg inte alls aptitliga ut, men jag lurade Sivan att smaka en när vi gick förbi. Dom var jättegoda (jag smakade jag med, efter att hon provat). och förvånansvärt söta.

Sivan blev eld och lågor och ville direkt åka och köpa en ranka åt oss. Vi hade redan tidigare kikat på dom och visste att dom var billiga nu på höstrean. Så sagt och gjort. Efter lunchturen på byn åkte vi till trädgården och nu har vi vår egen ranka planterad i söderläga mot boden. Nu ska den bara besköras ner till ingenting och så återstår väntan. Väntan på egna härliga vindruvor.


Små omogna hårda och sura druvor

Kommentarer
Postat av: Sivan

Herlig bilde. Så deilige farger i sammen. Jeg ønsker planta lykke til og håper vi kan høste store klaser med druer etter hvert.

2008-09-06 @ 00:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0