Årets sista kvällspaddling

Igår var det fint väder hela dagen. I alla fall ända till klockan 16 då vi skulle lasta på kajakerna på biltaket. Då kom det oroväckande mörka moln och det började blåsa kraftigt.Vi bestämde oss i alla fall för att åka då vi var rätt så många som palerat för kvällspaddling.


Vä framme så hade molnen skingrats och det var en riktigt varm och skön sensommarkväll. Vi var nio stycken som lade i vid VKV-varvet och paddlade genom Gränsö kanal ut på öppet vatten. Det tog bara en kort stund innan vi var ute i yttre kustbandet. Det blåste dock så kraftigt att det inte var försvarbart att paddla här ute. I stället begav vi oss åter innanskärs och fann efter lite letande en klippa med solnedgång och lä.



Här intogs kaffe och pepparkakor (Sivan och jag hade såklart glömt matsäckssmörgåsarna hemma) medan solen började sin stilla nedgång i öster. Vi packade ihop och begav oss hemåt. Tempot var för kvällen rätt så högt då det bara var män, undantaget Sivan (som är stark som en oxe) som paddlade. Så på tre timmar hann vi en rejäl tur.



Den sista kvarten sjönk solen fort och det var lite skymning då vi landade vid bryggan. Väl lastade på taket dryga 20 minuter senare var det i princip mörkt. Det är höst, även om vi ännu kan njuta varma kvällar.

Kommentarer
Postat av: anna

Ser kul ut det där!:)



Jag gillar hösten men "tröskeln" att ta sig över känns högre när man ska ge sig ut mörka & regniga kvällar...men när man väl är ute så är det ju hur skönt som helst!

2008-09-04 @ 11:45:34
URL: http://annatanker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0