Norsk ribbe

Det lackar mot jul. I alla fall om vi ska tro butikerna. Hemma börade Rusta för nästan en månad sedan genom att slänga ut sommar och höstsortimentet och ersätta det med snögubbar, ljusslingor och julgranar. Man drog sig inte ens för att slänga in ett helt gäng tomtar i alltihp.

Det var det jag märkte först och så har det fortsatt. På nyheterna igår berättade man om norrmän som börjat julhandlingen i Sverige. Man rapporterar om rekordsalg av ribbe. Ribbe är det vi gör de korta revbensspjällen  av, men säljs i ett stycke med svål och allt. Det tillagas i ugn och grejen är att få svålen så spröd och krispig som möjligt och det finns tusen knep på det. Det är verkligen prestige här i landet med en god och krispig ribbe.

Man berättade nu att man i Svinesund säljer 2-4 ton (2-4 TUSEN KILO) ribbe per dag och att årets totala försäljning kommer gå mot säljrekordet 300 ton. 300 000 kg fläskribbe bara i Svinesund. Till detta kommer köttfärs, korv, lutfisk och allt annat. Öl, fanta och cocacola som norrmännen lastar bilarna fulla av.

Vi säger bara tack. Kör på! Det gör att jag kommer ha jobb gott och väl hela nästa år också och de svenska finanserna förbättras....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0