Glöggtider

Det är något det gott skulle kunna vara året runt. Men å andra sidan är glögg som godast när man är lite frusen och speciellt då under den mörka årstiden.

Vi började vå glöggsäsong torsdagen för tre veckor sedan. Det var efter vår torsdagstur på Tjustleden vi kom hem. Helt dygnsura och rejält kalla. Det var premiären. Den gången med vanlig lättglögg som man köper på mataffären.

Igår var det så dags igen. Jag skulle gå och lämna in mina långfärdsskridskor på slipning och vi passade därför på att gå till butiken samtidigt. Eftersom vi bor allra längst upp av staden och har ett par km till butiken tar det en god stund att gå fram och tillbaka och vi hann bli lite kalla den här gången med.

Det var kallt, grått och blåste och när vi kom hem var vi återigen lite kala. Därför värmde jag glögg (den här gången starkvinsglögg) och serverade med russin och mandel. Till det fick vi också Annas mandelpepparkakor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0