Snatteri eller nasking

Idag handlar bloggen om nyheter. Det första inlägget ihandlar om Norge och snatteri eller nasking som det heter här. Norge ligger enligt en ny undersökning i världstopp när det gäller snatterier. Man räknar med att vi får betala 2000 kroner extra per person på grund av svinn genom snatterier.

Detta är förstanyhet på alla nyhetskanalerna på tv här till lands och på internet kan jag finna att det snattas för nästan fem milijarder kronor årligen. Tyvärr fnner jag väldigt lite, eller rättare sagt just ingen relevnat information på internet om detta.

Efter mycket letande på internet finner jag att Sverige i stöldbelopp inte ligger långt efter. Här snattas det för 5,8 miliarder.
I kronor hamnar vi därmed högre upp, men utslaget på hela befolknngen så blir det 630 kronor per person. Alltså inte så mycket att vara stolt över här heller.

Totalt sett i Sverige, kostar butiksstölder, snatterier ochf örebyggande åtgärder  6,2 milijarder. Sett till siffrorna för snatteri innebär det att man satsar tämligen lite på förebyggande (0,4 milijarder) vilket förvånar.

Är det måndtro lättare att bara rycka på axlarna och låta konsumenterna betala, är att lägga pengar på förebyggande?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0