Den som är satt i skuld är inte fri

Fd stadsminister Göran Perssons bevingade ord och som också blev en bok får bli rubriken till detta inlägg. Jag sitter som så ofta och lyssnar på nyhetskarusellen på tv. Det är ett nyhetsprogram som går 24 timmar per dygn och som säkert uppdateras lite då och då (man märker det inte utan det blir mest upprepningar).

Idag berättar man två saker som väcker intresse. Den första är något som både Sivan och jag (och säkert andra med oss) sett över de senaste åren. Norge håller på att hamna i samma fälla som Island genom att leva högt över sina tillgånger. En undersökning visar att 100 000 norrmän har ränteskulder som idag uppgår till över 30% av inkomsten. Det är en ökning på mer än 150 % (de var tidigare 40 000 personer). Hur stor del av lönen som då är lån väljer man att inte tala om. Det talas dock i andra sammanhang att många har lån som vida överstiger inkomst och det man klarar av att betala.

Det innebär att många såklart sliter med räntor och avbetalingar och att det på precis samma sätt som i Sverige räcker med en halv procents ränteökning för att vardagsekonomin ska gå överstyr. Kreditinstituten har gröna dagar och lånar ut otroligt mycket pengar till ockerränta för stackars människor som måste låna för att skjuta skulder och betalningar framför sig.



Sak nummer två är att man på ett sjukhus i Asker har så stora problem med krafter som skapar oreda att man varit tvungen att ta proffesionell hjälp av synska. Det innebär i klartext att det spökar och det spökar så jäkligt att situationen har blivit ohållbar. Styrelsen för sjukhuset har därmed godkänt dessa ovanliga grepp. Enligt tidningen har det blivit bättre efter dessa insatser.

Nu när jag ska kopiera in artikeln har den ändrats. Plötsligt vet ledningen ingenting om detta och pengar.... Nej det har man inte heller betalat trots att helern tar 1600 kr/timme och 10 000 NOK för en andeutdrivning.

Du som är intresserad finner mer om detta här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0