Springpride i Eskilstuna

Enligt de två tidningarna Eskilstuna-Kuriren och Sördermalands Nyheter gick pridegalan som hölls i Eskilstuna under helgeni stort sett bra. Tidningarna rapporterar om en mindre folkfest, men samtidigt att den nazistiska/rasistiska gruppen Svenska Motståndsrörelsen slog till igen. Ett trettiotal medlemmar lär ha samlats för att protestera mot galan. Möjligen också för att orsaka bråk och att värva missnöja anhängare.

Nu gick det hela bra då polisen snabbt slog till och förflyttade orosmakarna till annan plats. Det var bra.

Vad som inte är lika bra, eller direkt oroande är att det verkar vara en god del av Eskilstunas invånare som stöttar Svenska Motståndsrörelsen och andra likartade organisationer. När jag läser insändarna kring temat så verkar merparten av de som skrivit sympatisera med de främlingsfietliga. Då främst genom att hävda att om inte pridedeltagarna varit där så hade det inte hänt. Likaså att de aldrig borde fått tillstånd.

Detta är tyvärr inte första gången det händer i Eskilstuna. Varje gång de främlingsfientliga varit ute och det blvit oroligheter eller bråk så tycks de skrivande massorna i staden lägga skulden på någon annan. En skribent påpekar Nyköpings invånare där man skramlat med nycklar för att visa sitt missnöje över dessa organisationer. Då dyker det plötsigt upp en hel grupp arga medborgare som menar att det är nyckelskramlarna som orsakar bråk och skämmer ut sig.

Detta är enligt mig problemet och som en del väljer att inte se (dvs blundar för) Idag handlar de rasistiska organisationerna om invandrare. För tusan! Vi har just inte haft invandrare på 40 år. Vi har flyktingar.
- Rika flyktingar med gott om pengar säger du.

-Ja, det är möjligt säger jag.
Men sedan när, började terror välja folk med tunn plånbok, eller som lever i missär. Ovsett det handlar om bomber eller skjutvapen så drabbas alla av terrorn. Kanske till och med att de rika drabbas oftare då deras öden mer hamnar i tidningar och på nyheterna. Menar du att de som har pengar inte ska få komma för att inte alla har den möjligheten?

Idag handlade det också om hmosexuella som rasisterna vill ha bort. Vem är det som ska bort i morgon. Du? Jag? Dina föräldrar eller mina barn? De förståndshandikappade, eller de kroniskt sjuka? De fattiga, eller de som inte är precis som vi, dvs avvikare?

För det är just här de rasistiska organisationerna alltid har gjort sina utspel. De värvar medlemar genom en lögn om sin egen förträfflighet och storhet och slår sedan mot alla som inte är som oss.

Du vet! Vi som är normala!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0