Nedsläckt tv i Norge

Ett av de större kabeltvbolagen här (det börjar på Canal och slutar på Digital) har fått förtroendet att leverera bilden till vår tv via parabol. Det har väl gått rätt så bra undantaget att det dom kallar gratis består av en kortavgift på närmare 1500 NKr per år.  Nu närmade sig i alla fall tiden för uppsägning och skeptisk som jag är inför mycket här till lands så bad jag Sivan ringa för att kolla uppsägningstiden.

Det var helt okej och gott om tid kvar då den bara var en månad. Så vi gjorde inget mer med detta utan tiden fick gå och när så datum för förnyande av kortavgiften kom passade Sivan på att säga upp abonnemaget. Så gick det fyra dagar och bilden försvann. Det gjorde i sig inte så mycket eftersom vi är ganska dåliga tv-tittare och det bara var dryga två-tre veckor kvar till flytt.

När det sen dök upp en räkning för ytterligare två månader började vi undra. Uppsagt abonnemang, ingen bild och ändå, ny räkning. Sivan ringde och föga förvånade fick vi höra att det inte var en månads uppsägning utan två. DET, kunde vi kanske leva med i ett land som lever i ett administrativt kaos och där man aldrig kan få samma svar, eller ett rakt sådant av två efterföljande personer. Men vad vi INTE kunde förstå, det var var bilden hade tagit vägen.

Det visar sig då att när man säger upp sitt abonnemang släcker man ner bilden samtidigt.. Sen ska du enligt kontraktet betala den tid som löper fram till uppsägelsedatum. Jag hörde hur Sivan hudflängde den som satt och försökte övertyga henne om riktigheten i detta. Men efter ca tio minuter hade de fortfarande inte kommit någonstans utan personen på företaget skulle i stället be någon högre upp i organisationen höra av sig för att förklara detta obegripliga fenomen. Dom har ännu idag inte hört av sig och några pengar, ja det är det naturligtvis inte tal om att vi sätter in.

En spännande greja med detta är ju att leka med tanken att man skulle göra så med allting. Din försäkring ska sägas upp och så gäller den inte från att du sänder in uppsägelsen och de två sista månaderna, du får bara betala. Telefon, tidning,eller varför inte hyran. Du säger upp dig och slängs ut direkt för nästa hyresgäst, men du ska ändå betala hela uppsägningstiden ut. Kanske jag inte ska ha lön från jobbet de sista tre månaderna eftersom uppsägelsen är levererad för ett par veckor sedan. Nåja, vi får se. Det får väl i värsta fall bli förbrukarrådet och tv (norges svar på Sverker O)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0