Någon tanke om Melodi Grand Prix

Låtarna i sig är väl inte mycket att säga om. Vad som däremot slår mig är den magsura kommentaren från svenska tidningar om att de övriga nordiska länderna "svek" Sverige. Jag undrar då? När ska Sverige och svenskarna inse att Carolas schlagerkoncept och arv på åttiotalets schlagerrytmer inte längre går hem ute i Europa. Svenska tidningar som i veckor skrivit om vilken favorit C P är till seger håller idag tyst om detta och skyller som sagt på andra. Kanske vi ska inse att Både Norge, Danmark och (kanske) Island hade bättre låtar än oss. Därav också högre poäng. Allt är inte konspiration mot Sverige!

Sen var det Björn Gustavsson. Vad mer kan jag säga än "PINSAM". De norrmän jag tattade på programmet tillsammans med använde ordet tait (vilket är ungefär pinsam) dom med. Förvirrat och på låtsasengelska går kanske humorn hem i lågstadiet, eller på gymnasiet, men i ett Europa där många länder inte är speciellt duktiga på engelska går skämtet inte hem. Man fattar helt enkelt inte at han låtsas (för det gör han väl?) prata så dåligt. Björn Gustavsson har varit kul ett par gånger men konceptet  har tyvärr  fastnat i "den förvirrade och osäkra ynglingen) och han  tycks inte komma ur det.

Det är kanske dags att finna något annat fenomen att skriva om än Björn G. Att låta honom landa och bli lite självkritisk?

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!

Hej Å hallå!!!!!!!!!!!!

Flytten närmar sig med stormsteg,Vad blir er adress.

Har hört den men glömt.ha dä Å hällsa.

2008-05-25 @ 20:21:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0