Här i Vilda Vestern skjuter man med dynamit!

Enligt Sivan är det helt normalt att Norska män (har jag förutfattade meningar om män nu) skjuter med dynamit för att fira Nationaldagen. Det förvånar mig inte eftersom allt tycks vara av kaliber... ju större (alternativt dyrare, eller glittrigare, guld, eller silvrigare) desto bättre. Det började med ett par kraftiga smällar strax efter sju och nu lade någon av ett par stycken till en bit bort.

Katten valde att för säkerhets skull lämna trygga stolen och gå för att gömma sig. Det gör nog jag med nu.



Intill vidare.. Ha det!

UPDATE:
Sivan som kom hem från jobbet och korrigerade sig själv med att det var kanoner fick sedan ta tillbaka det hela, På kvällens middag bekräftades att traditionen verkligen  var just DYNAMIT. Kanonerna är något som används i Oslo. Här kör man med bonnasmällar, dvs dynamit!


Kommentarer
Postat av: Siv dä

Som en sann norgevän kan jag bara säga "Gratulerar med dagen" idag. Minns när vi var på besök hos min kusin i Drammen 17 maj. Det började med en äverdådig frukost. På med "finkläderna" för att bese paraden där ett kusinbarn var med som sistaårselev. Pappan var nog den enda som inte hade kostym. Han hade en fin tröja nyinköpt på De Wouls men han skiljde sig från mängden.Ja vi damer hade förstås inte någon nationaldräkt heller men blev imponerad av alla väbroderade dräkter. På byn fanns öltält där vi gjorde besök och sedan blev det gemensam middag på restaurang.- Väl hemkomna blev det kaffe och tårta med norska flaggor och gräddig tårta med "bloss". - Se det var en "riktig" syttende maj. - Här har vi regn idag. Besök från Öland och Örebro. A. ska på en liten klassfest i kväll. Många hälsningar

och kram! Njut av den norska högtidsdagen.

Vi skulle väl ha en norsk fasadflagga att sätta på garaget.....

2008-05-17 @ 12:34:25
Postat av: Siv d.y.

Det var ikke dynamitt. Det var kanoner ved bybrua som de skjöt med! Kanskje verre enn dynamitt...

2008-05-17 @ 15:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0