För dig som gillar ett glas vin...
Cantuccini
En perfekt present tillsammans med en flaska Vin Santo som skorporna ska doppas i.
Cirka 40 skorpor, tid 50 minuter
200 g flagad eller hackad mandel och/eller hackad mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
1 krm salt
rivet skal av en citron
6½-7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver smör
Rosta mandeln i torr stekpanna så den får lite färg (eller hacka chokladen).
Häll äggulor, socker och vanillinsocker i en skål och blanda väl. Vispa
äggvitorna och saltet till hårt skum som försiktigt vänds ner i omgångar i
äggblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt rivet citronskal och mandel och/eller choklad i mjölblandningen.
Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Dela den på mitten och rulla
ut till två tjocka längder. Lägg dem på en smord plåt och grädda på 175 grader
i ca 35 minuter.
Tag ut plåten och skär längderna i bitar, cirka en och en halv centimeter
breda, på diagonalen. Låt svalna och lägg i tättslutande burk.
Bör avnjutas en kväll tillsammans med goda vänner!
Bon appëtit
En perfekt present tillsammans med en flaska Vin Santo som skorporna ska doppas i.
Cirka 40 skorpor, tid 50 minuter
200 g flagad eller hackad mandel och/eller hackad mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
1 krm salt
rivet skal av en citron
6½-7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver smör
Rosta mandeln i torr stekpanna så den får lite färg (eller hacka chokladen).
Häll äggulor, socker och vanillinsocker i en skål och blanda väl. Vispa
äggvitorna och saltet till hårt skum som försiktigt vänds ner i omgångar i
äggblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt rivet citronskal och mandel och/eller choklad i mjölblandningen.
Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Dela den på mitten och rulla
ut till två tjocka längder. Lägg dem på en smord plåt och grädda på 175 grader
i ca 35 minuter.
Tag ut plåten och skär längderna i bitar, cirka en och en halv centimeter
breda, på diagonalen. Låt svalna och lägg i tättslutande burk.
Bör avnjutas en kväll tillsammans med goda vänner!
Bon appëtit
Kommentarer
Trackback