För dig som gillar ett glas vin...

Cantuccini


En perfekt present tillsammans med en flaska Vin Santo som skorporna ska doppas i.


Cirka 40 skorpor, tid 50 minuter

200 g flagad eller hackad mandel och/eller hackad mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
1 krm salt
rivet skal av en citron
6½-7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver smör


Rosta mandeln i torr stekpanna så den får lite färg (eller hacka chokladen).
Häll äggulor, socker och vanillinsocker i en skål och blanda väl. Vispa
äggvitorna och saltet till hårt skum som försiktigt vänds ner i omgångar i
äggblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver.

Tillsätt rivet citronskal och mandel och/eller choklad i mjölblandningen.
Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Dela den på mitten och rulla
ut till två tjocka längder. Lägg dem på en smord plåt och grädda på 175 grader
i ca 35 minuter.


Tag ut plåten och skär längderna i bitar, cirka en och en halv centimeter
breda, på diagonalen. Låt svalna och lägg i tättslutande burk.


Bör avnjutas en kväll tillsammans med goda vänner!
Bon appëtit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0