Med en ring genom ollonet!

I mitt jobb som sjuksköterska träffar jag många människor. Dom flesta härliga, ett fåtal förskräckliga. Några snälla, andra elaka. Andra är direkt märkliga.

Nattens möte var den unge "gutten" som kommer in, misshandlad. Med risk för skador på huvudet och medföljande blödning läggs han in för observation. Till detta hör att man inte får äta eller dricka, man fastar med andra ord och i stället för att dricka får man då ett dropp in direkt i blodådern.

För att få det dit i sin tur krävs en kanyl, en venflon. Dvs en infart som man fäster droppslangen i och som går direkt in i blodådern. Det i sin tur innebär ett litet stick, ungefär som vid en blodprovtagning.

Här kommer vi till SAKEN!

Den unge mannen skriker, gråter och kastar sig runt på sängen när kollegan ska sticka honom. Redan då hon klappar honom lite lätt över blodådern börjar han klaga högljutt över att det gör ont.

Nu förstår du käre läsare vart denna historia är på väg. Ja, den unge mannen har tatueringar i stort sett över hela kroppen. Han har dessutom ett par percingar. Om just han har en i sina genitalier, det undlät vi att ta reda på denna gång, men det har hänt förut. Både hos tjejer och killar.

Hur gick då detta. Jo, patienten lyckas "kasta sig runt" så de två första stickförsöken misslyckas. Det tredje gick bättre.

När han efteråt fick ringa och med skälvande stämma be mamma komma upp till sjukhuset så blev allt bättre. Mamma kastade på sig kläderna och halv 5 satt hon och tröstade sin fulle, tjugoårige son.



Adios amigos, kom snart tillbaka!

Kommentarer
Postat av: Lou

Blir det melodifestivalen ikväll? ;)

2008-03-01 @ 16:31:44
URL: http://cigaro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0