Att köpa sex utomlands

Äntligen börjar det röra på sig i Norge i angående lagstiftning mot sexköp. Arbetarpartiet (AP) vill till påsken lägga förslag om att det även i Norge ska bli förbjudet att köpa sex.  Det har en längre tid varit stora problem med trafficking och framför allt i storstäderna har det blivt ett allt mer aggresivt klimat då östeuropeiska och afrikanska intresse  svämmar över marknaden.

Den gångna sommaren växte reaktionerna då oslobor och turister klagade över att de prostituerade mer eller mindre anföll folk på gatorna runt stadens mest kända strök, Karl Johan. De prostituerade flyttade ut på den kända gatan i stort sett då butikerna stängde. Inte ens män med fruar fick gå i fred utan överfölls med olika erbjudanden. Allt på ett mycket påträngande sätt.

Nu har alltså det största av regeringspartierna bestämt att det inte längre ska vara tillåtet att köpa sex. Efter långt dryftande har man inte bara kommit fram till att det ska gälla sexköp i Norge. Nej, man tar steget fullt ut och föreslår att det ska bli förbjudet för norrmän att köpa sex även utomlands. Detta då man ser sig ha belägg för att dom norska sexresorna till både Europa, Asien och Afrika ökar kraftigt, speciellt då i ferietider.

Tyvärr så är inte polisen lika entusiastisk till detta förslag. Varför då undrar man. Ja, från Sverige har det ju visat sig att poliser oftast är män och nyttjar prosttuerade precis lika mycket som män i alla andra samhällsgrupper. Detta gäller såklart även advokater och domare! Om intresse för ämnet finns kan jag rekommendera "Smuts" en bok om trafficking av Katarina Wennstam.



Till detta förslag säger jag HEJA NORGE!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0