Visfestival

Eftersom det för närvarande inte går att lasta upp bilder på bloggen (se Felia???) så nöjer jag mig med att skriva ett inlägg om de senaste dagarnas aktiviteter. Det är som många av er känner till visfestival här i staden denna helg. Den började i torsdags och avslutas i kväll.

För oss som aldrig varit med om det förut och som nyblivna Västervikare är det en upplevelse minsann. Att se så mycket sommarfolk av olika nationaliteter och i olika former är en fröjd för ögat. Var man än går och oavsett tid på dygnet är det folk, folk, folkj och köer. I butiken, på restaurangen, på systemet och i glasskiosken.

Väl nere i hamnen

Vädret har varit lyckosamt med strålande sol hela torsdagen, växlande molnighet och en liten skur igår (men återigen med sol när kvällen kommer) och idag med sol inledningsvis och nu på eftermiddagen lite regn och massor av härlig åska. Nu återstår bara att se om det klarnar upp till kvällen idag med.

Vi har två kvällar nu varit nere på staden och tittat på folk, ätit, druckit kaffe och lyssnat på musik. Vad som varit bäst vet jag inte utan det är nog kombinationen och helheten. Otroligt mycket folk som rör sig hela tiden från fiskehamnen bort till slottsruinen och runt för att sedan sätta sig en stund utanför och lyssna, eller sakta strosa tillbaka till hamnen igen.

På strandpomenaden påväg mot centrum

Hela strandpromenaden är kantad av olika stånd. Allt från det vanliga krimskramset (som tyvärr är de flesta stånden) till mat och Östkraft som försöker sälja el. Aggresiva försäljare från Telenor och Tele2 som nästan jagar folk i iver att få sälja ett nytt abonnemang. Trist och speciellt som inte ens folk får sitta ifred öch äta utan att dom kastar sig över.

Hur som helst... Både torsdagen och fredagen bjöd på underhållning av hög klass. Utanför på gräskanten ner mot Gamlebyviken satte vi oss. yssnade och tittade på folk som gick förbi, samtidigt som kvällssolen varmt och sakta sänkte sig ner i viken framför oss. Allt medan ett tjugotal båtar lagt ankar framför oss, medan dom också lyssnade till musiken.

Båtarna utanför ruinen lyssnar på visfestivalen

På andra sidan slottet var det fult med båtar i hamnen och det är också ett nöje att gå och titta på dessa. Drömma lite grann. Dofterna av mat som slår emot oss under promenaden tillbaka till hamnen. Väl där konstaterar vi att det är fullt vid varje bänk, varje bord. Det finns inte en chans att komma in på en restaurang för en öl. I alla fall inte om man vill sitta ute.

Picknick på Kulbacken samtidigt som folk lyssnar på konserten

I stället stoppar vi på McDonalds. Två kaffe med god mjukglass, 50 kr. Vi får tag i ett bord och kan sitta och titta på alla som flanerar förbi. Det är härligt att bo i en stad där det händer lite. Det är både Sivan och jag överens om och vi är för stunden glada att vi valde just Västervik. Det är vackert här och just nu är nog staden som vackrast.

Packat med folk som flanerar i kvällsolen

Baksidan av festivalen (det hålls en alternativ festival här samtidigt) är att det är mycket fylla. Speciellt bland de riktigt unga. Vi ser inte några vuxna som rör sig ute bland ungdomarna och några förädrar som stoppar och pratar med dom ser vi inte heller. Märkligt då det annars är önskvärt och till och med organiserat på en del ställen idag.

När skymningen sänker sig beger sig Sivan och jag hemåt. Vi har sett färdigt för denna gång. Nu håller vi tummarna att det klarnar upp till festivalens sista kväll. Vi ska ta cyklarna i kväll. Grillmat med lite vin står på menyn. Vi hoppas det blir genomförbart...

God kväll

Kommentarer
Postat av: anna

I år kommer jag inte, men kanske nästa...bor kanske lite närmre då.

På måndag åker jag till Flen i nästan 2 veckor och sen när jag kommer tillbaka är det Yran här. Men då jobbar jag för fullt så det blir nog inget stadspromenerande då...



Ni verkar i alla fall fortsätta att ha det riktigt bra och det är ju trevligt att läsa.



Kram på er!:)

2008-07-12 @ 23:02:39
URL: http://annatanker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0