Ombord på MS Freden

Gårdagen bjöd oss som så många andra på strålande sol, saltstänkta klippor och ett dopp i Östersjön framåt eftermiddagen. Vi packade tidigt och lastade dessutom kajakerna på biltaket och for iväg till Bondbacken som planerat.

Kajaking vid Gränsö

Det var lagom mycket folk och vi fick en fin dag. Vi turades om att vara ute med kajakerna fram till eftermiddagen. Då åt vi en hemgjord pastasallad med varsin öl till och därefter blev troligen alla så trötta att vi bara lade oss ner och var tysta i över en timme. Någon vilade medans någon annan gick steget längre och till och med gav från sig märkliga strupljud....

Väl hemma vid femtiden blev det kaffe, konjak och en dusch innan vi tog stadsbussen ner till hamnen. Vi hann med en öl innan det var dags att äntra båten. Väl ombord var det uppdukat med räkor, bröd och ost och det enda vi behövde göra var att beställa vinet. Det blev en vit för oss och en röd för gästerna våra.

MS Freden som blir räkbåt på kvällen

Så kryssade vi oss runt i Västerviks skärgårds södra delar. Vissa ställen otroligt vackra, medan andra mer bara var. Vi satt inomhus pågrund av båtens utformning, men efter maten var vi ute på däcket. Det var en härlig kväll med god mat, trevligt folk, bra service och i tillägg... det var en riktig sommarkväll, på alla sätt.

Väl hemma igen vid halv elva stoppade vi på en av restaurangerna i hamnen för att ta en öl, innan vi begav oss hemåt.

Hamnen Västervik

Sååå vi sammanfattar räkbåten i Västervik som MVG. Vi kan göra det igen med någon annan som kommer på besök. Säg bara till :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0