Hellman, Sigge Hill och en chiabatta med spekeskinka och mozzarella

Så har vi efter många om och men kommit fram till fredagskvällen och vårt konsertbesök på Gränsö slott. Att det tagit sin tid beror helt på svårigheten att lasta upp bilder. Bilder vi har massor av eftersom Sivan helt fräckt gick fram (om det är för att hon är så liten, eller för att hon har vassa armbågar törs jag inte tänka på) till scenen, trots rätt mycket folk och tog massor av bilder.

Hur so helst. Fredagen var en grå och kall dag med en hel del regn och det såg inte speciellt lovande ut att bege sig på utomhuskonsert. När tiden gick och det blev sen eftermiddag såg det i alla fall hur bra ut som helst. Molnen skingrades och jag var helt inne på at ta vespan för att slippa krånga med parkering. Sivan var inte alls inne på den tanken då hon gjort sig fin i håret (dvs finare än vanligt) och därför blev det såklart bilen.

Du kan tro jag var glad för det ett par timmar senare. Väl där så var det helt ok, men efter en stund så gjorde vinden sitt och det blev allt kallare. Molnen hopade sig och det kom under kvällen ett par smår regnskurar. Det var inte mycket folk, kanske ett par hundra varav många hade egen matsäck med sig. Andra köpte öl och vin och blev så småningom rätt så i hatten. Det gjorde ingenting för alla var glada, trevliga och nöjda.

Efter dryga en och en halv timme började folk hopa sig framför scenen (om 50 stycken kan hopa sig) och jag anade vad som var på gång. Mycket riktigt, det var Jakob H som klivit upp på scenen. Vi hade gått iväg en bit bort för att värma oss lite i den sakta sjunkande kvällssolen medan vi åt vår matsäck när Hellman med trevande, försiktig röst började sjunga.

Matsäck och öl i en kylslagen kväll

Han sjöng en och en halv låt då. Den första hade jag aldrig hört och den andra, en psalm, avbröt han bara mitt i utan att vi vet varför. Sen blev det Magnus Carlsson och Elin Sigurdsdotter?? som båda två var duktiga på att sjunga. Det blev paus och sedan fortsatte konserten. Mer Elin och Magnus och sen, sen var det dags igen. Jakob H som hade utlovat flera av de "gamla" sångerna. Ha kom så upp på scenen till folkets jubel. Det var detta man väntat på och dansgolvet framför fylldes av människor i alla åldrar. Här tog amgin slut. Han sjöng falskt, han sjöng fel, han sjöng inte alls i perioder och han hade en otroligt märklig mikrofonteknikgenom att gunga fram och tillbaka så att ljudet hela tiden svajade.

Så, det var detta vi hade sett fram till. Vi lyssnade på 5-6 låtar och när han sedan behövde hjälp av Magnus och Elin för att framföra sina egna låtar, då gick vi hemåt. Då var klockan lite över tio och vi var nöjda. Det fanns ju så mycket annat bra som vi fått lyssna på. Vi hade dessutom fått göra något ovanligt, något som vi tyckte om.


Ett vackert Gränsö slott på väg hem efter en trevlig kväll


Kommentarer
Postat av: anna

Jag vill nog inte se JH...verkar som om man bara blir besviken..han var ju bättre förr. Bästa att lyssna på de gamla inspelningarna och låta det vara med det. :S

Ha det gott!

2008-07-22 @ 21:21:06
Postat av: HerrEriksson

Visst är det så. En del saker som var bra förr ska man nog inte uppleva igen. Minnet är kanske det bästa..



Ha det!

2008-07-22 @ 21:51:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0