På hemmaplan

Så härligt att vara hemma i Västervik igen. Solen har idag återinfört sommaren och det har varit riktigt varmt och skönt. Dvs kortbyxväder. Det var lite molnigt en stund på förmiddagen, men det var bara någon timme. För resten har det varit sol och en hel del vind. Det har inneburit att Sivan fått undan högen med tvätt vi hade samlat på oss.

Vi har också planterat lite nya blommor, rensat rabatterna och klippt gräsmattor. Vi har också hunnit sitta i solen och läsa de sista tio dagarnas tidningar. När vi var och handlade tog vi också svängen över byn för att kika om det hänt något. Det hade det nog egentligen inte gjort, men alla blommor stod fortfarande lika fina överallt. Jag måste komma ihåg att ta reda på vad blombudgeten ligger på här i kommunen.



Annars är planen att vi beger oss mot Mot Stockholm och Viking Line i morgon när vi vaknat och kommit i ordning. Resan går till Åbo för att sedan därifrån ta bilen upp till Pori, eller Björneborg som vi svenskar kallar staden. Pori är Finlands tredje äldsta stad efter Åbo och Borgå. Den har ca 76 000 invånare och är Finlands tionde största. Vad ska man då göra där undrar en och annan. Jo, såklart ska vi åka och hälsa på våra nyinflyttade finska vänner, våra tidigare grannar. Dess historia är lite spännande då det var Sverige som gjorde Pori till den stora handelsstad den senare blev.

Idag vet jag inte var man ska göra där men återkommer med en rapport i början på nästa vecka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0