Helgdagspaddling

Gårdagens paddeltur blev en succé. Framför allt vädermässigt. Det var strålande sol från klarblå himmel då vi åkte hemifrån och denna gång blev det inte som vanligt, dvs molning en timme eller två senare. Turen gick mot Oskarshamn och Misterhults skärgård. Vi svängde in mot klintemåla, ett litet semesterparadis vid övre Misterhult. Härifrån var vi tio stycken som lade i våra kajaker och begav oss öster ut, ut mot det yttre havsbandet.



Vad som var lite speciellt denna gång var alla blommor som slagit ut tack vare regnet. Det var blått, vitt och gult överallt och styvmorsviolerna trängdes på varenda klippa i de små utrymmen de hade möjlighet att växa. Ljungen hade också fått sin karaktäristiska mörka färg. Otroligt vackert.





Vi paddlade i dryga två timmar innan vi stannade för att koka oss en kopp kaffe. Vår guide för dagen var boende i skärgården sedan dryga trettio år tillbaka och kunde i princip alla öars namn (och det var väldigt ö-tätt i denna del av skärgården). Han lotsade oss genom farleder, gamla fiskeläger och vidare till de flottaste guldkornen på denna tur. Det var i princip bara två gånger vi tvingades korsa lite större, öppna vatten (dom är lite tråkiga att paddla på).




Lunch åt vi efter ytterligare ett par timmars paddling. Solen värmde alltmer genom dagen och det var bara ett par gånger det var lite molningt. Så sammanfattningsvis var dagen otroligt härlig. Vi startade klcokan 10 och var åter i land klockan 18 vilket var precis lagom på en dagstur. Då var vi härligt solbrända i ansikte, nacke och panna, trots solskyddsfaktor 26.


Nu kan vi hålla tummarna för vackert väder till kvällspaddlingen på onsdag.


God morgon på er!

Kommentarer
Postat av: anna

ni ser ju ut att ha haft det jättehärligt!



ha det så bra!

2008-08-31 @ 21:55:30
URL: http://ttp://annashoffar.spaces.live.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0