Tack internet

image348

Internet är en fantastisk sak. När jag började surfa någon gång på mitten av 90-talet fanns det mesta att få tag i. Då, lite mer naivt och med ett fåtal ställen där det handlade om affärer och betalning.

Idag har Internet blivit en otrolig köp och säljmarknad med allt mellan himmel och jord på menyn. Bara du har pengar finns också det du vill ha att köpa. Oavsett det är vapen, knark eller Viagra.

Trots detta så är Internet för mig en plats där jag finner saker. Information, kunskap, kultur, bekanta (både nya och gamla) och glädje. Jag kan väl i och för sig säga att det går att finna både sorg och tristess med (tänker på sidan om självmord där alla kända sätt att ta livet av sig var uppräknade och vägda mot varandra)

På Internet tittar jag efter husanonnser i Sverige, fast jag sitter i Norge. Vi säljer ut våra saker vi inte ska ha med oss till flytten. Jag hämtar dagens recept till maten. Jag räknar ut den nya fastighetsskatten och håller kontakt med både mäklare och bankman. Jag flyttar pengar och betalar räkningar. Jag beställer telefon, tidning och värmeleverantör i Sverige och så när jag får en liten stund över så sänder jag ett debattinlägg till dagstidningen från Nyköping. Jag läser dessutom 7-8 dagstidningar på två språk.

När sedan kvällen kommer så har jag bloggat en del och säkert varit i kontakt med en hel hög personer och myndigheter. Då är det dags att titta på nyheter. Jag kikar på internet vad som går på tv just nu och inser att jag missade nyhetssändningen. Det gör ju inget eftersom jag kopplar upp mig mot NRK och ser den versionen.

Ja världen blir liten på något sätt. Jag var tidigare inne och läste på min systers blogg. Hon bor i Turkiet sedan ett antal år och i kväll när jag kikade på hur dags hennes sista inlägg kom visade tiden där 23:00.

Vad var det då med det? Jo min egen klocka var bara 22:45! Ja, jag vet! Tidszon och skillnad! Men ändå! Det illustrerar ganska bra hur liten världen har blivit.

Jag pratade med "vår" hussälgare i kväll. Det var en historia för sig, men som vi hoppar över. Vad som däremot var intressant var att jag som bor i Norge och bara varit i Västervik 5-6 gånger i mitt liv, troligen visste betydligt mer om vad som händer och sker på inflyttnings- och expansionsmarknaden än vad den sedan många år infödde gjorde.

Allt tack vare Internet och Västerviks-Tidningen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0