Att köpa en bra spis, som sen är dålig?

I Norge får man hålla sig med egna vitvaror när du sätter bo. Det gör att köken ofta ser lite märkliga ut då det finns hål där man tänker sig att det kan stå kyl, frys och diskmaskin. Det blir sällan eller aldrig integrerat som i Sverige. Då du kommer till ett hus, eller för den delen lägenhet ser det lite märkligt ut med en bänk och en diskho och sen inte så mycket mer.

Den dagen Sivan och jag satte bo köpte vi allt detta. Kyl. frys, tvättmaskin. Sivan (som stod för pengarna) gjorde en riktig jämförelse både på priser och kvaliét och fastnade då för en prisvärd och bra spis som heter Beha. Det är ett norskt märke och som enligt butiken (Expert) var en bra spis. Nu ett år senare klagar vi på ojämn värme, både på ugn och någon av plattorna och då förklarar en tekniker som var här och kikade att vi nog inte kunde räkna med något annat när vi köpt en Beha. Han menar att den kort och gott inte är bättre än så. Märkligt att försäljaren och teknikern på samma företag inte är mer överens än så.

Så över till det allra bästa med denna historia och som dessutom är absolut sant.

I fredags mellan klockan 12-13 var servicemannen över för att mäta och kontrollera vår spis. Vad han kom fram till är inte helt klart, men han menade att plattan som stekte ojämnt var som den skulle. Han menade att det var stekpannan som stekte ojämnt. Kan det vara så? När det sedan gällde ugnen mätte han värmen men vi vet inte vad hann fann. Däremot lovade han att han skulle vara tillbaka på måndag (dvs igår, nästa arbetsdag) med ett nytt värmepaket för att prova om det blev bättre värme i ugnen.

Nu slumpade det sig så att igår var den enda dag vi hade möjlighet att åka för att ordna svensk folkbokföring åt Sivan så hon ringde servicemannen. Hon försökte från tidig morgon men hade ingen lycka. Såhär är det ofta hos hantverkare här. De börjar när de har lust och likaså svarar de om och när det vill. Det kan ibland ta lång tid.

Till slut lyckas Sivan och jag får då lyssna till ett förvirrat samtal.Teknikern känner inte alls igen Sivan trots att hon förklarar att han var här i fredags eftermiddag. Hon påminner om att han skulle komma klockan  11 och byta värmepaketet. vilket han inte alls minns. Han kikar i sin kalender och ser ingen anteckning. Han kan heller inte minnas att han har tittat på en spis, vår spis ett par dagar innan. Han förstår heller inte hur han ska kunna byta värmepaket eftersom ha inte har sådana hemma utan i så fall måste beställas och har leveranstid. Han har heller inte beställt något sådant. Den stackars mannen minns kort och gott ingenting av dagen här.

Så där befinner vi oss nu. Vad som blev bestämt, det vet jag inte. Men nog är jag skeptiskt till både ett och två i denna historia. Om något sker lovar jag vara ärlig och återkomma i frågan.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0