Nattfrost

Så är halva arbetsperioden gjord när denna natt är förbi. Det har varit en hel del att göra och från igår har man som vanligt stängt igen ett par avdelningar. Det kallas höst ferie här i Norge och Siv menar att det härstammar från den tiden bondelandet behövde ledigt för att hinna skörda potatisen. Den kallades till och med
potetferie.

Man håller många gånger hårt på traditionerna precis som vi gör i Sverige och nästa vecka går alltså strora delar var Buskeruds arbetare ut i höstsemester.

Man gör inte här som i Sverige, att man kan söka semester utifrån behov, utan grovt förenklat kan man säga att det tas 4 veckors semester på sommaren och så en vecka på höstferien, alternativt vinterferien som fungerar likadant. Det är inget snack om att ta en dag här och där eller en vecka mitt i mellan. Nixpix, ferie tas som oftast där det ska och då i stort sett alltid en hel vecka åt gången. De flesta ledare accpeterar inget annat.

Här har det i alla fall varit riktigt högtryck sedan vi kom. Sol och toppenvarmt på dagarna och med det följer som hemma kalla nätter. Ett par minus och rejält med nattfrost/is ute. Som tur är har jag haft bilen i parkeringshuset på jobbet så ännu har jag inte behövt skrapa rutorna.

Till helgen har de utlovat dåligt väder, men vad gör det. Folk vallfärdar ut till sina små låtsasbostäder för att kratta, snickra och ha en hygglig stund. Sivan och jag, vi håller oss undan så gott vi kan och väntar in måndagen då vi blir ensama igen. Det är då det är som bäst att vara här.

Nu ska vi snart åka iväg för att köpa varsin svenskepizza.

Återkommer......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0