En rejäl höstpaddlingstur

Egentligen skulle vi ha varit ute på sjön och paddlat igår. Nu lovade Yr att det skulle bli ännu bättre väder idag men dessvärre hade de ändrat sig redan till kvällen och lovade då i stället moln och 6-7 grader varmt.

Nåväl, Siv och jag hade bestämt oss och efter lite funderande insåg vi att det mycket väl kunda vara den sista dagen den här veckan det kunde vara lite skapligt. Det kunde vara den sista dagen i år vi paddlade. 

På väg ut från Tättö camping

Så i morse stod vi upp tidigt och gjorde oss i ordning. Tanken var att vi skulle bege oss upp till Loftahammar för att därifrån bege oss söderöver. Siv var ju inte med på den fina paddelturen vi hade i augusti då vi gjorde Rågö såväl som Hasselö och därför tänkte vi nu ta och besöka dessa.

Det var ett fantastiskt klart vatten idag


Vi började turen i solsken från Töttö camping. En otroligt härlig sandstrand i söderläge med kiosk och restaurang. Det måste vara fantastiskt fint här på sommaren. Det var lite kallt i vattnet när vi steg i, men väl igång fick vi snart upp värmen. Jag fick ett lite hjärnsläpp och villade bort mig på kartan, vilket resulterade i att det blev Rågö först och inte sist på turen. Sedan paddlade vi lite kors och tvärs och nådde så småningom Björkö där vi var inom och kikade.

Kort paus på vägen


Klockan närmade sig nu lunch och vi satte fart ner mot Hasselö. Det tog en stund och dessvärre hade det under tiden dragit ihop sig till gråväder och därmed blivit betydligt kyligare. Siv hade lite problem med en höft och det i sin tur gjorde att vi paddlade lite mer koncentrerat än vanligt. Så väl på Hasselö blev det bara en snabb lunch bestående av kaffe, choklad, varm hemlagad nyponsoppa och goda bröd med ägg och skinka.

Lunchdags på Hasselö

Så begav vi oss återigen borrut. Vi skulle ha rundat Hasselö och gått genom kanalen för att återigen nå Rågö. Där hade jag då tänkt att vi skulle stoppa för att gå iland och titta samtidigt som vi kunde ta lite kaffe och bulle. Nu, men Sivs onda höft valde vi i stället att ta snabbaste vägen hem.

En sista poseringsrunda innan vi var åter vid Tättö

Allt gick bra. Vi kom tillbaka trots att det var första gången vi var på okänt vatten och jag var navigator. Sivs höft höll hela vägen hem och vi var tillbaka så vi hann titta på själva Loftahammar innan vi vände åter mot Västervik. Vi bestämde att vi ska åka hit fler gånger, både för att paddla, men kanske även för att ta en baddag och kanske äta pizza och glass i själva samhället.

Kommentarer
Postat av: Christel

Roligt att ni var här, gick ni iland? Finns en liten stuga på utkiksberget där ni kan fika nästa gång :)



/Christel

2010-10-24 @ 20:44:21
URL: http://bjorkobloggar.blogspot.com/
Postat av: Håkan

Hej Christel! Nej, vi var inte iland denna gång, utan tog lunch på Hasselö strand. Vi tackar för tipset och räknar med att utforska vidare i er del av skärgården till våren, nästa sommar.

2010-10-24 @ 20:54:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0