Höstens sista paddeltur?

För ett par dagar sedan fick vi ett telefonsamtal frän ledaren i kajaksektionen. Han ringde och undrade om vi ville bli med på en informell paddeltur under den gångna lördagen. Dessvärre kunde vi inte det då vi var på 60-års fest hos en av alla mina fastrar.

Sivan beklagade att det inte gick, men passade också på att säga att om, om det skulle ske någon förändring så turen skulle gå söndag i stället, ville vi absolut bli med. Tur hade vi och i fredags fick vi ett nytt telefonsamtal. Turen var framflyttad till söndag och vi kunde således vara med.

Det var så att en journalist från ett eller annat ställe ville komma hit och göra ett reportage om friluftsfrämjandet och just kajaksektionen. Det skulle inte bli mycket till reportage ute i trädgården så därför planerades denna tur i all hast.

Vi utgick från Östra Skälö, i övre delen av Misterhults skärgård och det fina här är att på en halvtimmes paddling är man ute i ytterskärgården och att det dessutom ligger massor av öar och skär som man kan paddla i mellan. Nu tog  vi oss ner till Lilla Bergö, en av paddlarnas favoritöar eftersom det är långsträkta bergshällar som är varma och sköna. Det är dessutom badvänligt med varmt vatten (på sommaren) då det ligger i en lagun. Här finns det dessutom plats för gott och väl 10-12 tält om man ska övernatta.

Här stoppade vi för lunch. Eftersom det var en reportagepaddling tod allt lite längre tid då det skulle tas massor av bilder. Ibland paddlade vi framåt och andra gånger bakåt. Vi ett tillfälle paddlade vi samma sträcka om och om igen för att fotografen skulle få hyggligt ljus och bra bilder. Vad gör man inte? Djuren för dagen var en grävling, en fisk, en örn, highland cattles och så tre fasaner. Vet i tusan om det inte var ett rådjur och en räv också (fast dom kan också ha varit en annan dag?).

Hur som helst... det var inte ett moln på hela dagen. Det var varmt och skönt och det var nästan ingen vind, Siv fick äntligen sin Norgeflagga på plats och det blev jättesnyggt. Nu hoppas vi att Mario kommer med en chilensk så blir vi ett ännu mer internationellt sällskap (fast flaggan är egentligen till för att öka synligheten).

Nedan ett axplock av bilder från dagen...

Kommentarer
Postat av: Siv

Vilken fantastisk dag!! Underbara bilder....

2010-10-19 @ 11:04:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0