Torsdagsvandringarna fortsätter

den 20 maj 2013, kl 10:26

 

Vi är mitt i vårsäsongens vandringar och har nu i ett par veckor hållit oss öster och söder om Västervik. De senaste två vandringarna har genomförts vid Tofvehult och Svinnersbo by. Två fantastiska vandringar, men med helt olika karaktär. Svinersbo-turen i varmt solsken i jordbrukslandskap och lite skog, medan Tofvehult-turen genomfördes i ängsmark med lite inslag av kustlandskap längs Gåsfjärden och Slingsöviken. En härlig sol var det även här, trots att det var lite kylig vind.  Den senare genomfördes lite som en guidad tur då en av deltagarna var uppvuxen i området och kunde berätta många fina historier om platser och skeenden. Något som var uppskattat av alla deltagare!

 

valstad kvarn

 

I stort sett börjar vår vandringssäsong en bit in i mars, början på april beroende på snömängd. Så fortsätter den fram till november, men även här med lite flytande avslutning beroende på snömängd. Vi konstaterar också att vi ofta har tur med vädret (även om vi inte ger vädergaranti). Men jag minns en gång vid Odensvi där det regnade så som jag aldrig varit med om tidigare. Det är en tur som deltagarna aldrig glömmer och som man brukar plocka som samtalsämne de få gånger inte vädret är helt med oss.

 

skogsstig

 

Vandringsgruppen har haft en fantastisk utveckling från att ha varit ett litet sällskap på några få personen som gick Tjustleden, fram till idag då det är mellan 30-40 personer som är aktiva. Som tur är så blir det sällan fler är 30 då det blir svårt med logistiken och framför allt var bilarna ska stå parkerade.

 

adamocheva

 

Förutom dessa torsdagsvandringar för daglediga och som jag tidigare har  berättat finns det även familjevandringar över dagen och då ofta i anslutning till helger. Likaså har vi i tre år arrangerat fjällvandringar. Är du nyfiken, kika in på hemsidan där du finner kontaktuppgifter så du kan få veta mer.

 

/Håkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0