På campingen har våren kommit
Därmed har jag också berättat att vi är inne i en ny arbetsperiod. Tiden rusar iväg och det är bara dryga 6 veckor kvar på vår tid på campingen. Det innebär också att det är 6 veckor kvar fram tills vi måste ha funnit ett annat ställe att bo. Det börjar alltså bli lite småstressigt. Vi letar hus och hytter, men problemet är att eftersom vi redan sitter med ett hus och "bara" jobbar halvtid båda två har banken svårt att se hur vi skulle kunna klara det rent ekonomiskt.

Det i sin tur placerar oss i kategorin "de som inga pengar har och heller knappt får låna" vilket i sin tur gör att varje hus under en million har 100-tals med spekulanter. Dessutom är hus för under millionen i Norge alla under 75 kvadrat och kräver en god del renovering. Egentligen behöver de en totalrenovering om sanningen ska fram.

Vi hade hur som helst funnit ett hus i kategorin ovan. Det som var fint med det var att man nästan inte var tvungen att göra något på det första året. Däremot skulle allt vara tvunget att göras på sikt eftersom inget hade gjorts sedan 1975. Nåväl, det gick inte bra. Någon gick in och lade sig 200 000 NOK över taxering och så var det färdigt med det. Märkligt eftersom man idag sällan säljer hus till taxeringsvärde ute på landsbygden. Inte ens i Norge.

I stället letar vi vidare och håller tummarna för att det ska lösa sig snabbt. Under tiden sköter vi camping med allt som ska fixas på våren. De första gästerna står för dörren och vi planerar för El Grande Finale i påsk. Öl och våffler på trädäcket och allt som behövs är sol och värme. Då tickar det in ett par kronor igen.

Annars har jag ätit hemlagad pizza igen. The best pizza in Norway som holändaren sade. Själv kan jag bara blygsamt hålla med.

Kommentarer
Postat av: Christel

Nu förstår jag inte riktigt? varför kan ni inte bo kvar där ni bor (campingen)? Ska ni fortsätta driva den?

2012-03-21 @ 18:44:49
URL: http://bjorkobloggar.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Nej, vi avslutar den sista april. Dessvärre kunde vi inte nå enighet om nytt arrendeavtal och väljer därmed att gå skilda vägar. Trist då vi var helt inställda på att köra ytterligare ett år. Det blir alldeles säkert en blogg eller tre om året som gått på campingen för det har verkligen skett massor./Håkan

2012-03-22 @ 21:27:01
Postat av: Christel

OK, då förstår jag. Trevlig helg :)

2012-03-23 @ 09:10:45
URL: http://bjorkobloggar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0