Visfestivalen 2012 dag 1

Så var det återigen dags för den årliga visfestivalen i Västervik. Som jag skrev började det tidigt i veckan med löpning tisdag och så alternativ festivalmusik i går kväll. Då i regn. Idag hade arrangörerna betydligt större tur med vädret. Sivan och jag gjorde turen ner redan vid halv 6 eftersom vi var hungriga och kvällens restaurang blev Sahara där vi beställde en hamburgertallrik och ett par öl. Maten var ok, men inte mer! Därefter var vi i alla fall redo at göra Västervik!Det är så skönt när genomfarten till Fiskartorget är avstängt två veckor varje sommar. Eftersom det normalt sett är ett gångfartsområde ska farten vara max 10 km/t, vilket snarare är 40-50 hos dom flesta. Det är verkligen ett under att inga olyckor sker där. Tydligen blir det lite kaos i staden av stägningen, men jag hade gärna sett torget stängt hela sommaren. Det finns mycket att säga om detta, men det värsta de funnit på hitills är att ta bort en cykelparkering till förmån för bilparkering. Mer om det senare!Nytt för året och behagligt överaskande var att alla dessa popcorn och andra skräpstånd var borta. Det var en god del kritik förra året till arrangören och kanske har man tagit till sig av detta. I stället gick det i matens tecken och det fanns allt från tunnbrödrullar till langos och strömmingsburgare. Det med en hel massa olika speciallitéer där i mellan. Nere i hamnen var det ett band som spelade musik med gott om folk som lyssnade.Man hade i år också tillrättalagt för picknick vid lilla strömmen. Med en enkel avspärrning hade gräsmattan blivit ett alternativ för de som ville ta med en filt och sitta vid vattnets kant medan kvällssolen värmde. Det verkade vara ett populärt ställe att sitta på.
På andra sidan cykelbanan var det ett litet öltält, inte alls det jättelika man haft tidigare år. Runt detta fanns det 5-6 olika matställen och till det en liten scen där ett band uppträdde. Det var gott om folk som stoppade här för att lyssna en stund innan de gick vidare mot ruinen där den egentliga festivalen hölls.
Efter att ha rundat ruinen och stått en bra stund vid Lilla strömmen och tittat på folk och båtar var det så dags att bege sig hemåt. Solen hade gått i moln och det var plötsligt betydligt svalare. Massor av folk promenerade runt och kikade precis som vi gjort och det ska bli spännande att se hur det blir i helgen. Uppehåll eller regn? Massor av folk eller blir det mindre med så många mat och spelställen? Trivsamt eller flatfylla? Jag återkommer!
I gårdagens tidning gjorde sig en av reportrarna lustiga över Västervikarnas oförmåga att ta cykel ner på stan trots att alla vet att det är både trångt och svårt att få parkering till bilen. Kanske alla dessa var duktiga och lyssnade för i kväll stod det cyklar överallt. De som inte cyklade gick och det blir en härlig sommarkänsla av detta.
Så cyklade vi iväg hemmåt. Klockan närmade sig nio och de mörka molnen låg stilla på himlen. Det var varmt och gott fortfarande  och vi var både mätta och nöjda. Helgen blir lång och vi räknar med att det blir festivalkvällar både fredag och lördag om vädret är med oss.
Avslutningsbild av Unos torn. Det torn som byggdes utifrån en privatpersons dröm att kunna se havet från Kulbacken. Med lite ekonomisk stötte gick det till slut.

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!1

Då va det sommar Å semester,,,,,,Njut för det varar så kort tid...............Kram på er!!!!

2012-07-13 @ 11:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0