Storfrämmande

Så tog arbetsveckan slut och jag begav mig mot Sverige.Något som passade perfekt då regnet återigen var på väg mot Norge. Vi hade överenskommit att jag skulle åka över Modum och hämta upp svärfar.
 
Eftersom han aldrig har vart hemma hos oss (på grund av den långa resan) passade det äntligen bra då jag var ensam och inte hade några katter med mig. Alt gick bra och efter att ha kört igenom en hel del regn blev vädret bara bättre och bättre fram tills vi var hemma.
 
 
Där hade Siv maten klar och efter en god middag och lite vin ville vi sträcka på benen efter den långa resan. Appropå lång resa så märks det verkligen att det är semester eftersom snitthastigheten på vägen är betydligt lägre än under övriga året.
 
Hur som helst så tog vi en promenad ut genom Gertrudsvik och det gamla sjukhuset för att svänga ner til badet där man har putsat upp väldigt. Vi gick stigen bredvid vattet och fick plockar massor av körsbär, både klarbär och moreller.
 
 
Så tog vi turen upp genom det nybyggda villaområdet för att stoppa och kika på den märkliga, men samtidigt fina rondellen vi har fått utanför Forellvägen.
 
Så blev det tisdag och det var strålande solsken och jättevarmt från tidig morgon. Arne som inte riktigt hade planerat för sommar (på grund av den uteblivna i Norge?) hade bara jeans med sig och därmed var vi tvugna att åka ner på stan för att inhandla shorts. Cyklarna plockades fram och trots att det var många år sedan Arne cyklat satt tekniken där och strax var vi nere på stan.
 
Självklart blev det mjukglass, en tur till båtmannsstugorna och en längre paus nere i hamnen för att titta på både folk och båtar. Solen sken och det var bara vinden som gjorde att det gick att vara ute i värmen. Dock behövde vi vila en stund då vi kom hem på eftermiddagen.
 
 
Så kom onsdagen, lillördag. Det var riktigt varmt, men det var lite grått på himlen. Med andra ord en perfekt dag för en längre tur runt Gränsö. Tanken var att vi skulle parkera vid slottet och gå längs sjön för att stoppa vid Skanvik och fika.
 
 
Så blev det inte eftersom det är MC-vecka och parkeringen därmed var stängd för badgäster. I stället åkte vi till Sandvik där vi nätt och jämt lyckades pressa in bilen på parkeringen, något som aldrig brukar vara något problem när man är tidigt ute.
 
 
Nu fick turen gå norrut och vi vandrade längs klipporna vid Skanvik, i skogen förbi jätteeken med hål i, över ängsmarken och hamnade till slut vid Jätteön där vi intog kaffe, bullar och kakor, men även en halva melon som Siv puttat ner i ryggsäcken.
 
 
Efter den lätta lunchen fortsatte turen till Bondbackens badplats där vi slog oss ner på en bänk för lite vätskepaus innan vandringen fortsatte. Nu hade det blivit allt varmare i takt med att de vita skyarna löstes upp och det var nästan så det lockade med ett bad.
 
 
Så vandrade vi förbi slottet där det var fullt med trafik och folk. Det kom motorcyklar hela tiden och det var nästan overkligt med mullrandet från alla dessa stora maskiner, de flesta utan ljuddämpare. Det ska bli spännande att se hur det ser ut på stan idag då det redan i går var massor av mc-folk.
 
Dagen idag är det staden som ska göras. Planen är Kulbacken, hamnen, Subway för dagens BLT, mjukglass och kanske ett avslut på Korpaholmarna innan det blir hemresa för kvällsmat. Bilder från dagen kommer.

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!

Hallå där!
Det ser ut som ni har det bra när ni är lediga.Skönt att vädret är bra när ni har Norgefrämmande så ni kam visa Västervik från den vackra sidan.Happas ni får en härlig sommar med mycke frisk luft.....Var rädda om er Å ha det,hälsa frun.......Kram.

2012-07-26 @ 09:29:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0