Ett par grader varmt och regn

Det trista vädret fortsätter här i Norge. Det påminner alltför mycket om den gångna sommaren för att jag ska vara tillfreds. Det regnar större delen av dagarna och är i grunden ganska kyligt ute. Temperaturen ligger runt 5-6 grader även om den har varit uppe i nio. Den har för den delen även varit nere kring noll. Regnandet är av den kalla sura typen och det är nog inte många dagar vi varit utan en eller annan liten skur.


Till salu från nästa vecka

Arbetsperioden är slut för denna gång och nu återstår bara packandet. Jag tror vi är gott i box och det enda problemet är köket som både ska återställas och användas till dagligt bruk. Vi provar att ha befaring på söndag så behöver vi bara leverera nyckel, hänga på husvagnen som vi hämtade ut från vinterförvaringen igår och sätta kursen mot Västervik och Sverigeoch.


Fasadbild från Ekorrveien

Vi har återigen varit iväg på visning. Denna gång på en lägenhet i Vikersund. Det var en bitteliten lägenhet på 43 kvadratmeter. Den var i halvdant skick och hade behövt en rejäl opputsning i köket där allt var skevt och vint. Desstom var det mesta av skåp och utstyr från 70-talet så det hade nog gjort sitt.


Nästan hela lägenheten på ett kort

Vardagsrum och sovrum behövde målas och tapetseras, men med 40 kvadrat är det inga större kostnader.

Så var det badet. Fint vid första anbicken. Vid andra såg vi något helt annat. Det var dåliga tätningar mellan golv och rör. Kaklet var sprucket vid ingångspartiet och hela golvet var oppbyggt 10-15cm. Vi tror det var gjutet med betong för golvvärmens skull och det hela såg otroligt trist ut från hallen sett.


Sovrum i miniatyr

Denna lägenhet skulle dom ha 690 000 NOK för. Den låg fint till och hade säkert kunnat bli en god pendlarlägenhet till ett rimligt pris. Trodde vi på det? Nej inte helt, men vi bestämde att vi skulle slänga oss med i budgivningen. Man kan ju ha tur!

Det hade vi inte. Vi hade bestämt att vi skulle börja på 550 000 och som sista bud stoppa på 690 000. Första bud var 670 och det slutade en bra bit över 700. Så var det med den saken och lika bra var det. Det är bara att fortsätta att leta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0