Lågaktivitet eller skridskopremiär

Kylan håller fortfarande sitt grepp om Småland och Västervik (såsom i stort sett resten av Sverige). I går eftermiddag slutade det i alla fall att snöa, efter ett och ett halvt dygns intensivt snöfall.

I tisdags satte Friluftsfrämjandet upp lappar över stan att kommunen plogat kvännaren och de hann nog bara hem innan snön ymnigt började falla. Enstaka flingor till en början som så småningom alltmer övergick till en vägg av piskande vit snö.

Vi skottade och skottade. En gång varannan timme var vi ute och lyfte undan ett par dm. Så höll det på fram till i går eftermiddag. Nu har vi nästan problem med var vi ska lägga snön. Vi, som så många andra får bära iväg den en bit eftersom gatans snövallar är fulla.

Idag skymtar solen vid horisonten. Det ska vara tillfälligt eftersom mer snö är påväg. Precis som förra gången vi var hemma så blir motionen begränsad till raska promenader fram och tillbaka till stan. Möjligen att jag kan lura med mig Sivan till badhuset idag eller till helegen.

En sak är i alla fall säker. Det dröjer nog ett tag innan Sivan kan prova sina nya skridskor. Har vi tur och det inte kommer snö så kanske sjön blir plogad till helgen igen. Det är dock långt ifrån säkert att det hinns!


Sivan skottar snö runt husetSå ska det skottas till boden och till komposten


Inte sedan 85-86 har det varit så mycket snö i Västervik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0