Trädgårdsarbete och plankstek

Idag skulle vi göra staden, men eftersom vädret var fint så gjorde vi så att vi handlade blommor och blomjord  nere på stan, och for sedan hem och planterade. Vi tog innan en tur förbi Mariebergs trädgård där vi fann en del kul grejer, men vi handlade inget idag.

När vi var på stan konstaterade vi att stadshuset äntligen håller på att putsas upp. Eftersom huset är så fint från början kommer det säkert bli den stoltet Västervik borde ha som stadshus.



Lite senare var vi uppe vid Västerviks resecentrum. Systeryster var på genomresa och hungrig. Eftersom hon var på resefot med Swebuss stoppade vi där och överräckte en skinksmörgås med lite läsk till henne. Då visste vi att hon skulle klara de tre, fyra timmars resa hon hade kvar hem.

Här en bild på Sivan framför fängelset som håller på och renoveras för att bli bostäder. Kul och spännande. Jag tror det kommer bli fint där när det är klart.



Så blev det lunch hemma innan vi satte igång ute i trädgården. Det toppdressades, grävdes ogräs och klipptes gräsmatta. Planer drogs upp och nu vet vi lite mer om hur vi vill ha det. Vi letar bland annat fortfarande markisväv i ljust brun/beige och vit.



Sen kom kvällen och det var dags för mat. Äntligen var Sivan hemma och eftersom hon lovat att bjuda på mat så fick det till slut bli A la Onkel som ligger ett par kvarter bort. Dom har stadens godaste pizza men nu skulle vi prova något annat.



Eftersom både Sivan och jag är kräsna var vi nyfikna på hur det skulle smaka. Restaurangen är nämligen av typen stor barack och ser inte alla något trevlig ut, varken ute eller inne. Vi kan bara sammanfatta det med att säga.... vilken mat!

Sivan hade aldrig ätit plankstek vilket hon nu har gjort. Hon är fortfarande mätt och var jättenöjd. Själv åt jag filé black and white och är lika nöjd jag. Dit kommer vi gå fler gånger och speciellt när det blir så varmt att vi kommer kunna sitta ute.



Nu är nu och då är det filmtajm. Van Veeteren i brist på annat.

Kommentarer
Postat av: systeryster

Mums, ser smaskigt ut. Kanske lika gott som skinkmackan jag fick av er :) Den var suuuuuuuupergod och höll mig mätt länge. T o m över en shoppingtur i Kalmar och ett träningspass på gymet.

2009-05-06 @ 10:30:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0