Dokussåpakändisar m fl

Länge har det varit så att våra dagstidningar högst upp redovisat allt om våra kändisar. För 25 år sedan var det våra artister och sångare som tog den platsen, men sedan många år tillbaka har det ändrats. Idag är merparten av våra dagstidningar vikta åt våra B och C kändisar. Det är Big Brother, Idol och ska vi dansa (medvetet svensk titel). Tv 4 har ett helt koppel kändisar ??? som hela tiden ska visas upp på nyheterna. Programledare och bloggare följs med största intresse.

I dagens Västervikstidning kan vi läsa om den engeleska såpakändisen Jade Goody. Varför då? Han avled tydligen i går och sedan dess har det tagit helt av i Sverige. Både på tv och radio pratade man om detta i går. Radionyheterna redovisar med stort allvar att hon stilla avlidit. Återigen varför? Vad har hon med mig att göra, med Sverige? Vad har hon gjort för stordåd och som därför förtjänar denna massiva rapportering?

I dagens Expressen slår man upp hur den numera rikskända Carolina G har varit i Japan och var tvungen att äta lugnande medicin. Stackaren hade nästan köpt en jacka där och när hon senare fick veta vad den kostade så blev hon så dålig att hon var tvungen att åka hem och ta lite lugnande. Jamen fy faan vilken värld vi lever i!

Det är väl så att tidningarna tar genvägar. Publicitetskåta kändisar och wannabies är villiga att gå otroligt långt för att hamna i tidningen, på tv eller i radio och men behöver inte som reporter anstränga sig. Man behöver bara sitta och vänta så kommer bytet till dig. Du slipper gräva, du slipper obehagliga intervjuer eller kontakter. Bara le och låta sig ryckas med. Med i det oväsentliga, det ointelligenta!


Bilden lånad av www.snl.no


Kommentarer
Postat av: Siv

Så fint å høre at det liv i deg....

2009-03-24 @ 12:31:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0