Att finna ett ställe att bo

Sedan jag återigen skrivit på arbetskontrakt för Ringerike Sykehus har vi (som den trogna läsaren vet) haft gratis bostad genom sjukhuset. Den varierar från gång till gång och kan vara allt från en nergången, sliten etta på 15 kvadrat med ett litet, 2,5*2 meter kök till en större i betydligt bättre skick. Det finns alltid en liten dusch i högst varierande skick.

Den här gången har vi 29 kvadrat med ett pyttelitet sovrum som plötsligt känns jättestort. Som alla förstår känns det otroligt lyxigt att kunna stänga in sig i sovrummet när man ska sova. Det är dessutom en förutsättning för att Desmo, katten, ska kunna följa med.

Nu närmar sig dock tiden för att kontraktet med gratis bostad går ut och vi blörjar känna lite press över hur vi ska lösa detta.


Vår plan har bestått av lite olika alternativ.

-Att köpa en billig lägenhet (med norska mått är allt under en million billigt)

-Att köpa en husbil som man kan bo året runt  i (pris 400 000-900 000 SEK)

-Att köpa et fritidshus (vilket vi fått släppa eftersom man inte får permanentbo i sådan här och priset är > 500 000 för nett 
  kyffe utan varken vatten eller el (t o m ofta utan solcell med)

-Att köpa en husvagn och permanent ställa upp (dyrt och jag är inte förtjust i husvagn)

Sivan har nu funnit en lägenhet i sin gamla hemstad. Den är på 44 kvadrat, nyrenoverad och med garage som Sivan kan ha sin bil i när vi är hemma i Sverige.  Det innebär tre mil till jobbet med med halva priset på bostad, jämfört med här i Hønefoss. I nästa vecka vet vi mer om detta.

Du finner vår arbetsbostad  här.





















Sivan fann denna. Blir det vår arbetsbostad?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0