Skolmat, jobb och 16 grader kallt

Så har vi kommit till en ny vecka och därmed är halva arbetsperioden gjord eftersom den är kort denna gång. Vi bor som vanligt i vår lilla etta med sovrum, vardagsrum och köksbord som befinner sig i samma rum. Sängen är fortfarande 90 cm och det fungerar. Vad som inte fungerade denna gång var däremot vår smarta tanke att låsa in alla våra torrvaror, kaffekokare m m i källarförrådet här. Det har varit en massa låsta förråd och detta trots att ingen använt dom. Det har kort och gott varit gamla syndare som struntat i att tömma då de flyttat.

Vi har hela tiden burit ner våra påsar till skåpet i omklädningsrummet på sjukhuset innan vi åkt hem, men eftersom jag fann ett hänglås i min väska slogs vi av tanken att vi kanske kunde sätta våra påsar  där. Ja, resten kan du gissa!

Nu när vi kom åter och jag skulle hämta upp påsarna var i stort sett varende förråd uppklippt. Så även där vi hade våra saker. Teknisk avdelning har varit i farten och gjort som dom blivit tillsagda. Städat. Inte en tanke på vad man ser utan ut med alltihop i skopan på traktorn med en rejäl smäll. Inte en tanke på att här står två påsar snyggt inställda och att i dessa två påsar ser man snyggt paketerad mat, en perkulatorbryggare, ett par synnerligen moderna innetofflor osv. Nej, någon har sagt att det skulle städas och då gör vi det. Det kostar på att använda huvudet gissar jag.

Annars håller kylan i sig. Bilens termometer visade 10 minus nu  på eftermiddagen när vi åkte ner på stan. Nu är det nog ännu kallare och man befarar temperatuer ner mot minus 30 på en del ställen de närmsta dygnen. Jag håller tummarna för kyla hemma i Västervik så isen lägger sig på havet.

På nyhetsfronten konstaterar man att återigen har ett av regeringspartierna utlovat varm skolmat. Man har tydligen pratat om varm kycklinggryta osv. Av detta bidde det nästan ingentin den här gången heller. D et blev den sedvanliga norska speciallitén, brödmat i påse.....


Typisk norsk mat, brödmat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0