SAAB 9-3 1,8 t Sportsedan

Ja, det var en sådan det blev alltså. På fredagen stoppade vi för att titta och provköra, men då det var både mörkt och sent så var inte Sivan så sugen. Dessutom såg lacken ganska förskräcklig ut i tvätthallens obarmhärtiga sken. Varje repa avslöjades och förstärktes till det groteska.

Själv tyckte jag den kändes ok och jag misstänkte att lacken såg betydligt bätre ut i dagsljus. Vi lovade ägaren att höra av oss under kvällen om vi var intresserade då han hade flera spekulanter. Sagt och gjort. Väl hemma sände vi ett sms med ett rimligt bud och med förbehåll att Sivan åter ville prova fast i dagsljus och likaså se hur lacken egentligen såg ut.

Ägaren ville inte sänka priset och vi önskade lyckta till med försäljningen. Då ringde det, och ringde och ringde. Det var dock ingen som svarade förrän morgonen efteråt och då var det kvinnan i huset som accepterade pris och att vi kom och kikade på måndagen.

Väl på måndag och i Jönköping var i stort sett inget förberett. Dock kom storebror til ägaren och då skedde det ting. Bilen provades av Sivan som var jättenöjd. Lacken var i vanligt dagsljus jättefin och i regnet såg vi att det var välvaxat och snyggt. Likaså var insidan välvårdad. Så vi for tillbaka och så besökte vi banken för att lösa gamla lån, betalade överskjutande summa och skriva kvitton för att därpå lasta in sommardäck och få nycklar. Sivan hade därmed en bil, även denna gång en SAAB.

Nu är den servad, tvättad och putsad för att åka till Norge på måndag. Den är körd ett antal dagar och vi är mycket nöjda. Det är en liten sportig och jättepigg bil som gått 8000 mil. Kanske är det den som ska gå fram och tillbaka medan Volvon står.


Nytvättad och torkad så...


är det bara insidan kvar som ska gås över

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0