God Jul å allt sånt

Väl här i Norge visade det sig att det var mindre snö än hemma i Västervik. Det hade nästan inte snöat sedan vi var här sist. Vi var framme vid 21-tiden i onsdags kväll och vi hann bara packa upp innan julsnön kom. Det snöade och snöadeoch snart hade det kommit flera dm.

Vi hade tidigare varit förutseende och köpt skovel så vi kunde få undan det värsta och lite senare på dagen kom bonden förbi med traktorn och det var återigen framkomligt. Så for vi till jobbet i går kväll och som man säger här, anandes fred och ingen fare.

Men väl framme förbyttes det raskt till skepsis då det inte fanns en sjuksköterska att se utan det enda var en massa utkörda britsar från undersökningsrumen. Det innebär alltid att de fått lämna plats för sängar som det ligger patienter som ska läggas in i.

Ja, det var så det startade. Sen var jag tvungen att börja 45 minuter tidgare och sedan satte jag mig första gången klockan 5 i morse. Då hann vi kasta i oss varsin jultallrik innan det återigen kom en hel hög patienter. Det var en märklig julafton då det annars alltid brukar vara väldigt stilla. Nu var det definitivt mer som att jobba nyårsafton med fylla, överdoseringar av alkohol, självmordsförsök och annars till största delen geriatrisk omvårdnad eller psykiatri. Det ramlade hela tiden in nya patienter.

Det var så väldigt skönt att vända hemåt i morse och Sivan och jag har fått sova got hela dagen tillsammans med två snälla katter. Snön har fortsatt falla och kommer inte bonden och plogar i morgon så blir vi nog inlåsta. Saaben är dock väldigt säker att ta sig fram, men kanske vi ska parkera utanför området i morgon


Snöskottning utanför vår lilla täppa


Desmo som alltid är med oss ut på promenad eller snöskottning

Kommentarer
Postat av: Siv

God fortsättning!! Det var verkligen ingen "Stilla natt" för Er. Skönt att Ni fått sova ut efter jobbiga arbetspass. Här har vi mycket lugna dagar.

Det fortsätter att snöa så det blir en del skottning mellan varven. Ha det...

Kramar till Er båda!

2009-12-26 @ 14:02:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0