Kyla och vackra färger

Jag fick ett mail från Sivan i morse. Hon berättade att det är kallt i Norge (vi som bott där VET att det alltid  är kallt där) och att det varit så pass så man skrapade rutorna på bilen i morse. På fjällövergångarna  varnar man för halka och massor av snö i perioder. Så illa är det inte här som tur är. Det blir fortfarande upp mot 14 grader om dagen, men på morgonen är det bara drygt hälften. Den första frostnatten ligger nog inte långt borta.


Höstfärger i lekparken

För bara två veckor sedan berättade jag att alla träd i stort sett fortfarande var grön. Det har förändrats. Nu är det grönt, gult, rött och orangt som gäller. De blommor som Sivan tog kort på för en vecka sedan och som hade knoppar, det får nog rimligt svårt att hinna slå ut. Då ska det rejäl värme till på dagarna.



Det gulnar sakta men säkert i Västervik

Desmo, det lilla kräket. han har inte fattat att det är höst och kallt. Han har heller inte förstått att el och värme kostar pengar, även om man bor i Sverige nuförtiden. Han tycker att dörren ska stå öppen ut till terrassen och att han ska kunna gå ut och in som han vill. Nu får han hoppa upp i fönstret och visa att han vill in. Något han vill hela tiden, fast han bara vänder och ska gå ut igen. Mycket förnärmad att det inte finns god mat som hela tiden ligger upplagd på tallriken hans.

I morse började han pipa klockan sju. Så tycker han det är dags för mat och väcker oss endera med en låg jamning. Hjälper inte det så kliver han upp på kudden och trampar runt lite, samtidigt som han spinner och ger oss en buff med sitt huvud. Nästa steg att att slicka i tinningen eller på kinden och som alla som haft katt vet så gör det jäkligt ont att bli slickad i ansiktet av en katt och speciellt Desmo. Han har en tunga som skär som rakblad och det är bara att gömma sig under täcket. OM det nu är så att man inte stiger upp här heller kommer steg tre. Det är tassen som han tar och daskar till i ansiktet med. Det är sällan det behövs med mig. För som regel har jag gett upp för länge sedan



Grannkatten, Vesle Fröken, kikar in om kattmaten står framme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0