Torsdagsvandring i småländskt oväder

Idag var det så dags igen för antikrundan (skogsvandrargänget). Turen var fin, även om det var stor skillnad från förra gången då solen sken och det var varmt och gott.  I morse träffades gänget vid COOP kl 08.00 och så bar det iväg norröver. Dagens tur började lite grått och kyligt och avslutades iskallt i snöglopp.


Markeringsfärg på Tjustleden

Där i mellan var det en mycket varierad tur som bjöd på lövskog, barrskog, odlingsmark och för att avslutas i bokskogen och som vanligt stoppade vi vid en sjö och ett vindskydd för att äta lunch bestående av grillad korv, kaffe och hembakta bullar. Det var supergott som vanligt när man är utomhus.


Plötsligt fann vi det, i mängder... Skogens guld

Turen blev dryga 15 km lång och som jag skrev så försämrades vädret varefter och när de sista 6 km var kvar började regnet. Allt våtare (det fanns ingen som var helt torr, trots flotta regnkläder) eftersom det till slut vräkte ner och dessutom blåste kraftigt. Det var inte många grader varmt och när sedan regnet övergick i den småländska snögloppen, då tog vi ut stegen lite extra för att så fort som möjligt komma till bilarna.


Hängsten, tre stenblock som bär upp varandra ut över stupet

Väl hemma lagade Sivan varm choklad medan jag gick och tappade upp ett varmt bad. Så premiärbadade vi och det var toppen för frusna och trötta leder. Nu har vi ätit hemlagade piroger och ska sätta oss framför tv:n. Det regnar för fullt och blåsten gör att det knakar i huset. Det är kraftig storm och på Ölandsbron står trafiken stilla. Mellan Vimmerby och Mariannelund har det också varit stopp fast där på grund av snön som föll rekordsnabbt.

Det är härligt att kunna kura ihop sig inne....

Kommentarer
Postat av: Siv dä

Vilka upplevelser Ni gör och vad mycket Ni får se.

Men det var tur att Ni hann hem innan ovädret drog loss. Det blir nog en riktigt blåsig natt - gäller att hålla i hatten.

Hälsningar och kramar...

2008-10-30 @ 21:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0