Ringvold frukthage

När man går turen runt området här i Hønefoss finns det ett par saker som är karaktäristiska och som sticker ut genom att vara vackra. Dom är Norderhov kyrka och äppelhagen som omger den. Det är kungens utsikt med den utskjutande och brant stupande delen där man kan stå och blicka ut över stora delar av Ringerike. Sen är det också Vikerfjell och Norefjell i horisonten och som man ser när det är klart och fint väder. Dessa ligger 5-6 mil norröver.

Försäljning, tvätt och packetering

Idag handlar det om Ringvold frukthage där man odlar äpplen, plommon, körsbär och hallon. Man har självplock, men säljer även via direktförsäljning och genom grossist. Dom har funnits i samma familjs ägo i 120 år och de sista 60 åren har man ägnat sig åt fruktodling.

Långa rader med äppelträd.

Äppeloldningen består av ca 35 000 äppelträd, i huvudsak av sorten Aroma. Man skördar i september och fram i otober och då får man ca 200 ton. Det känns lite märkligt för det ligger såklart otroligt stora mängder fallfrukt under träden. Det skulle vara väldigt mycket mer om man fick med de äpplena.

Aroma? Kanske, en fräsch fallfrukt var det i alla fall

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0